Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Handmixer
- Staafmixer met hakmolen
- Bakthermometer
- Taartring 30 x 36 centimeter
- Mengkom
- Paletmes
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Bakplaat
- Deegroller
- Fondantrol
- Driehoekmal
- Kwast
- Steekvormpjes cijfers
- Steekvormpjes ster
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bretons zandgebak
- Mix boter en suiker in een kom zacht.
- Voeg eierdooiers, bloem, gist en zout toe en meng goed.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en plaats de taartring erop.
- Verdeel het deeg over de taartring en strijk glad.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het zandgebak in 30 minuten goudbruin en gaar.
Pistachepasta
- Verhit een droge koekenpan en rooster de pistachenoten tot ze beginnen te geuren.
- Maal de noten fijn met de staafmixer (hakmolen).
- Voeg suiker, zout en eventueel olie toe en maal tot een smeuïge pasta.
Cranberry cremeux
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Pureer de cranberry’s met een staafmixer.
- Voeg de cranberrypuree, ei en suiker aan een steelpan toe en verhit tot 80 graden.
- Haal de pan van het vuur, voeg de gelatine toe en laat het mengsel iets afkoelen.
- Volg met de boter en giet de cremeux in een lage bak om goed af te laten koelen.
Biscuit
- Klop amandelmeel, 140 gram poedersuiker en de helft van het ei met de handmixer tot de hoeveelheid verdubbeld is. Voeg de rest van de eieren toe en klop het beslag nog 5 minuten.
- Voeg de pistachepasta, bloem en gedroogde cranberry’s toe en spatel goed door.
- Klop vervolgens het eiwit in een vetvrije kom tot stijve pieken en spatel luchtig door het beslag.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel het beslag hierover.
- Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak de biscuits in 10 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi met de overige 60 gram poedersuiker.
- Keer de biscuits om, verwijder het bakpapier en steek met de taartring twee cirkels uit.
Pistacheroom
- Klop slagroom, mascarpone en suiker stijf en voeg op het laatste moment de pistachepasta toe.
Afwerken/decoratie
- Bekleed de taartring met verhoudfolie en plaats hierin het zanddeeg. Verdeel hierover de cremeux en dek af met een van de plakken biscuit.
- Volg met een laag pistacheroom en dek af met de tweede plak biscuit.
- Plaats de taart in de koelkast en ga verder met het marsepein.
- Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en rol de twee kleuren marsepein dun uit.
- Snijd 16 gelijke rode en 9 groene driehoeken uit de plakken marsepein.
- Rol de witte marsepein tot een dunne plak uit en steek met de steekvormpjes 24 cijfers (1 tot en met 24) en een ster.
- Maar vervolgens een verf van de goudglanspoeder en de wodka en bestrijk de uitgestoken vormpjes met de verf.
- Haal tot slot de taart uit de koelkast, garneer deze met de marsepein en snijd de taart langs de driehoeken in gelijke punten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.