Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereiding van de worteljam
- Leg een schoteltje in de vriezer.
- Was en rasp de wortelen fijn.
- Was de citroenen en sinaasappel en rasp de schil van alle drie.
- Pers de vruchten uit. Doe de wortels, citroenrasp en sap en sinaasappelrasp en sap in een pan.
- Voeg de geleisuiker toe, roer goed en breng aan de kook.
- Kook ca. 5 minuten of volg de aanwijzingen op de verpakking van de geleisuiker.
- Doe een lepeltje jam op het koude schoteltje om te zien of de jam dik genoeg is. Zo niet, kook nog een paar minuten langer.
- Doe de jam in brandschone potjes. Je maakt meer jam dan nodig voor deze taart, maar het is ook heerlijk op brood of door de yoghurt.
Bereiding van deaubergine-rode bieten ganache
- Pof de aubergine in de oven op 220 graden voor ca. 45 minuten. De duur is afhankelijk van de grootte van de aubergine.
- Controleer of hij gaar is door erin te duwen. Als hij zacht is van binnen is hij klaar.
- Haal de aubergine uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Pel vervolgens de vel van de aubergine en pureer het vruchtvlees.
- Weeg 150 gram af en zet opzij.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.
- Roer hier de aubergine door tot een egale massa.
- Voeg tot slot de gepureerde rode biet toe en meng tot het een mooie egale roze kleur heeft.
- Laat de ganache opstijven in de koelkast terwijl u de cake maakt.
Bereiding van de courgettecake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de suiker met de eieren in een kom en meng goed door elkaar tot de suiker gesmolten is.
- Voeg ook de olie toe. Was de citroen en rasp de gele schil.
- Voeg dit samen met het sap van de citroen toe aan het beslag.
- Voeg het vanille-extract toe en meng tot een egale massa.
- Spatel daarna de geraspte courgette erdoor.
- Voeg in een keer de bloem, bakpoeder en baking soda toe en meng tot u een egaal beslag heeft.
- Roer tot slot het maanzaad erdoor.
- Vet een cakevorm goed in of bekleed hem met bakpapier en giet het beslag erin.
- Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven ca. 50 minuten.
- Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken.
- Als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Zo niet, verleng dan de baktijd met 5 minuten en test nog een keer.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
- Draai de cake vervolgens om op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
- Snijd de cake doormidden en bestrijk hem met een dikke laag worteljam.
- Leg de bovenste helft er weer op en bestrijk met de aubergine chocolade ganache of spuit deze er mooi op.
Recept en foto: Sarena Solari. Dit is een recept dat Sarena Solari maakte in Tijd voor MAX.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.