Deeg
- Pulseer de bloem en zout in de keukenmachine met deeghaken en voeg de boter toe. Pulseer tot er kleine kruimels ontstaan.
- Voeg ei en water langzaam toe en pulseer tot er een deeg vormt.
- Kneed vervolgens met de hand goed door.
- Verdeel het deeg in tweeën, de ene plak is iets groter dan de tweede. Maak twee schijven, wikkel in plasticfolie en leg koud weg.
Pilav met paddenstoelen
- Wel de gedroogde Porcini-paddenstoelen in heet water.
- Gebruik het wel-water om de groentebouillon aan te maken.
- Kook de rijst in de groentebouillon tot het gaar is.
- Bak de uien en voeg de knoflook toe.
- Voeg peper en zout toe.
- Voeg dan alle paddenstoelen toe en bak door.
- Voeg de rijst en verse dille toe, meg goed door en laat afkoelen in de koelkast.
Zoete aardappel
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal in.
- Schil de aardappels en snijd in dikke plakken.
- Leg de plakken in de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, bruine suiker, komijn en zout.
- Bak circa 30 minuten in de oven tot de aardappels zacht zijn.
- Laat afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 190°C.
Erwtenpuree
- Breng water aan de kook.
- Voeg de tuinerwten toe en kook tot zacht. Giet af.
- Doe de olie in de pan en bak de uien tot ze zacht zijn.
- Doe de knoflook erbij en bak deze kort mee.
- Blits uien, knoflook, tuinerwten en overige ingrediënten in de keukenmachine tot een dikke puree.
- Voeg wat kookvocht toe als het te dik blijft.
Samenstellen
Let op: voor de samenstelling van de taart heeft u het stencil van een Matroesjka nodig. Dat kunt u hier downloaden:Download stencil Matroesjka
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Haal het deeg uit de koelkast.
- Rol de kleine schijf uit tot een lap in de vorm van het stencil (Matroesjka).
- Leg op de beklede bakplaat.
- Leg 3/4 van de pilav op het midden van het deeg, laat een centimeter vrij langs de rand.
- Druk goed aan. Leg de zoete aardappel er op.
- Spreid de erwtenpuree over de zoete aardappel.
- Maak af met de rest van de pilav.
- Rol de grote schijf deeg uit tot een grote rechthoek.
- Drapeer het deeg over de rijst.
- Druk de randen goed aan en werk mooi af zodat de coulibiac goed dicht zit.
- Maak deegversieringen in de vorm van een matroesjka.
- Klop een ei los met een scheutje room.
- Bestrijk de taart met het ei-roommengsel en zet de taart koud.
- Bak de coulibiac zo’n 30-35 minuten in de oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.