Deeg
- Maak van boter, reuzel, bloem en zout een kruimelig geheel en meng er enkele eetlepels water door zodat een soepel deeg ontstaat.
- Kneed even goed door en wikkel in plastic folie.
- Leg het deeg ongeveer 20 minuten in de koeling.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak ondertussen de vulling.
- Rol vervolgens het deeg uit.
- Snijd 2 cirkels uit het deeg.
- Leg de deegcirkels op de bakplaat.
- Verdeel de vulling over de deegplakken en vouw het deeg er omheen. Knijp de randen netjes dicht.
- Kluts het ei en bestrijk het deeg hiermee.
- Bak de Cornish pasty ongeveer 50 minuten in de hete oven.
Vulling
- Snijd of hak het vlees klein.
- Schil de aardappels en snijd ze samen met het meiraapje in kleine blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Meng vlees, aardappel- en meiraapblokjes met de uisnippers en breng op smaak net zout en peper.
- Meng het ei er door.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.