E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolate chip cookies

Heerlijk voor bij de koffie of thee, of gewoon tussendoor: chocolate chip cookies met pure chocolade. Leuk om te eten én om te maken! Met dit recept worden je cookies lekker chewy.

Koekjes
(670) reviews

Ingrediënten

Chocolate chip cookies (35-40 stuks)

  • 150 gram zachte boter
  • 70 gram suiker
  • 40 gram bruine suiker
  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • vanille, naar smaak
  • 2 eidooiers
  • 220 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • snuf grof zeezout
  • 140 gram pure chocolade, in stukjes
  • 40 gram hazelnoten

Bereidingswijze

Ga aan de bak met dit recept voor chewy chocolate chip cookies! Deze variant maak je met pure chocolade. Je kunt met dit recept 35-40 koekjes maken, of maak ze groter en dus minder in aantal. In dat geval bak je ze een paar minuten langer!

Voorbereidingen

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Chocolate chip cookies recept

(35-40 stuks)

  • Meng de boter met suiker en de vanille.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit kort tot een samenhangend deeg.
  • Pak het in met plastic folie en laat het ongeveer een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van.
  • Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de koekjes 16-17 minuten in de oven.
  • Houd de koekjes ondertussen in de gaten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.

Recept voor pindakaaskoekjes

Wil je eens variëren? Bekijk dan dit recept voor peanutbuttercookies oftewel, pindakaaskoekjes.

Pindakaaskoekjes

Koekjescollege van Robèrt

Elk koekje kent zijn eigen deeg met de daarbij behorende werkwijze. Wat is nou precies het verschil? En welk deeg gebruik je voor welk koekje? Robèrt legt het je allemaal uit in zijn koekjescollege!
Bekijk de video van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.