Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Vet twee springvormen met een diameter van 25 centimeter en 10 centimeter hoogte.
- Bekleed een schone bakplaat met bakpapier.
- Leg een grote en kleine hartvormige koekjesstekers klaar.
- Leg twee bakringen van 25 centimeter klaar.
Chocolade mousse
- Kook suiker met water tot 110˚C om suikersiroop te maken.
- Ontvet de mengkom met de citroen door deze in te smeren met het sap en schoon te vegen.
- Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
- Giet al kloppend de hete suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten en blijf kloppen totdat stevige pieken ontstaan.
- Laat snel terug koelen om de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Klop slagroom stijf met suiker.
- Meng 200 gram eiwit schuim met 250 gram opgeslagen slagroom en de chocolade.
- Zet koud.
Cake
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Scheid de eieren.
- Klop de eiwitten met een snufje zout en wat kristalsuiker stijf.
- Klop in een andere kom de boter, poedersuiker en de eidooiers tot een crème.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door tot een mooie vaste crème.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door de crème.
- Zeef de bloem boven de beslagkom en vouw door het beslag.
- Schenk de helft van het beslag in een ingevette springvorm.
- Leg de bakringen op de beklede bakplaat en verdeel de rest van het beslag in de bakringen.
- Bak de drie cakes in 30 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
- Laat afkoelen op een rooster.
Aardbeienmousse
- Maak de aardbeien schoon en pureer ze met een staafmixer.
- Meng met de helft van de aardbeienpuree met het gelatinepoeder en verwarm in een pannetje op laag vuur tot 60 graden.
- Giet de rest van de aardbeien er bij en koel terug tot ca 37˚C.
- Klop eiwitten met poedersuiker stijf en meng met de afgekoelde aardbeienpuree.
- Klop de slagroom stijf en meng met het aardbeien-eiwitmengsel.
Samenstellen en gelei
- Steek grote en kleine hartjes uit de twee plakken cake die in de bakringen zijn gebakken.
- Vet een schone springvorm in en bestuif met poedersuiker.
- Stapel de grote harten op elkaar en plak ze aan elkaar vast met chocolademousse.
- Leg de opgestapelde hartjes in het midden op de bodem van de bakvorm.
- Giet een laagje aardbeienmousse rondom het hartje over de bodem. Leg de kleine hartjes als een cakelaagjes op de mousse. Giet de rest van de mousse erop.
- Strijk glad en laat opstijven in de koeling.
- Wanneer de mousse volledig opgestijfd is, haal uit de koeling.
- Druk de chocoladecakelaag (die gebakken is in de springvorm) in de mousse en keer om (op die manier is het hartje bovenop de taart zichtbaar).
- Zet koud tijdens het maken van de gelei.
- Week gelatineblaadjes in koud water.
- Maak 300 gram aardbeien schoon en pureer met de Cremant (op smaak).
- Verwarm de aardbeienpuree op laag vuur en voeg de gelatine toe. Roer goed door tot gelatine is gesmolten. Haal van het vuur.
- Laat even afkoelen.
- Giet gelei over de aardbeienmousse.
- Laat de taart volledig opstijven en verwijder daarna de vorm.
- Decoreer met toefjes chocolade mousse, 200 gram aardbeien en chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.