Voorbereiding
- Klop het eiwit los met water.
- Bestrijk de rozenblaadjes hiermee.
- Laat de rozenblaadjes indrogen en bestrijk ze vervolgens met suiker.
- Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Leg een injectienaald of bakpen klaar.
Beslag
- Doe boter, basterdsuiker, rasp van de citroenen en het zout in een beslagkom en meng goed door elkaar.
- Kluts de eieren licht en voeg ze langzaam aan het mengsel toe, zodat het niet schift.
- Doe het sap van één citroen samen met de zure room in een bakje.
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een beslagkom en roer door elkaar.
- Meng het boter-suikermengsel om en om met het room-citroen mengsel en de gezeefde bloem/bakpoeder tot een glad beslag.
- Doe het volledige beslag in de tulbandvorm en bak het zo’n 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Lemon curd
- Doe het citroensap en de citroenrasp samen met boter en suiker in een kom en warm au bain-marie op.
- Klop hier vervolgens een ei doorheen.
- Verwarm het geheel au bain-marie tot het indikt.
- Spuit het mengsel met een injectienaald of bakpen in de gebakken cake.
Glazuur
- Meng het citroensap met poedersuiker.
- Werk de cake af met het glazuur.
- Versier de cake met de besuikerde rozenblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.