E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Citroentaart – Shaker Lemon Tart

Anouk

Recept van
Anouk

Taart
(37) reviews

Ingrediënten

Taartbodem

  • 190 gram bloem
  • 125 gram ijskoude ongezouten boter
  • 0.25 theelepel zout
  • 65 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • bakspray

Citroenvulling

  • 3 Italiaanse citroenen
  • 400 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 115 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels maïzena
  • 0.25 theelepel zout

Bereidingswijze

Taartbodem

  • Vet een taartvorm in met een diameter van ongeveer 20 centimeter.
  • Mix de droge ingrediënten in de keukenmachine.
  • Verdeel de boter er in blokjes overheen.
  • Pulse de boter er ruw doorheen, er mogen nog stukjes zichtbaar zijn.
  • Sla het ei los. Voeg beetje bij beetje van het ei toe en mix steeds even door.
  • Pulse telkens 10 seconden tot het deeg begint samen te komen.
  • Leg het deeg op de werkbank en kneed kort door. Maak een bal en druk plat. Wikkel in huishoudfolie en leg minstens twintig minuten in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Haal het deeg uit de koelkast.
  • Rol het uit tot een lap net iets groter dan de bakvorm.
  • Bedek de vorm met het deeg en snijd de randjes netjes af.
  • Prik gaatjes in de bodem en zet de beklede vorm in de vriezer zodat het helemaal koud wordt.
  • Haal de bodem uit de vriezer.
  • Spray de glimmende kant van aluminiumfolie in met een beetje olie en bekleed de vorm ermee.
  • Vul met blindbak bonen.
  • Bak de bodem ongeveer 25 minuten in de hete oven.
  • Verwijder dan het folie met de bonen en bak nog 5 minuten na (bekleed wel de randen, anders worden deze te donker).
  • Haal de taart uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 165°C.

Citroenvulling

Citroen op suiker zetten en koken

  • Haal de kontjes van 1 citroen af.
  • Snijd de citroen in dunne plakjes en verwijder de pitjes.
  • Leg de citroenplakjes en 100 gram suiker in een pan. Kook tot ze zacht zijn.

Vulling maken

  • Snijd de tweede citroen in dunne plakjes.
  • Verwijder de pitten.
  • Voeg de citroenplakjes, plus de boter en suiker toe in een keukenmachine.
  • Pureer het citroenmengsel.
  • Voeg maïzena, zout en eieren toe en pulseer tot het glad is.
  • Vul de taartvorm met het citroenmengsel.
  • Leg de gekookte citroenschijfjes decoratief op de bovenkant.
  • Bak het geheel nog zo’n 35-40 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen voor serveren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.