Taartbodem
- Vet een taartvorm in met een diameter van ongeveer 20 centimeter.
- Mix de droge ingrediënten in de keukenmachine.
- Verdeel de boter er in blokjes overheen.
- Pulse de boter er ruw doorheen, er mogen nog stukjes zichtbaar zijn.
- Sla het ei los. Voeg beetje bij beetje van het ei toe en mix steeds even door.
- Pulse telkens 10 seconden tot het deeg begint samen te komen.
- Leg het deeg op de werkbank en kneed kort door. Maak een bal en druk plat. Wikkel in huishoudfolie en leg minstens twintig minuten in de koeling.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Haal het deeg uit de koelkast.
- Rol het uit tot een lap net iets groter dan de bakvorm.
- Bedek de vorm met het deeg en snijd de randjes netjes af.
- Prik gaatjes in de bodem en zet de beklede vorm in de vriezer zodat het helemaal koud wordt.
- Haal de bodem uit de vriezer.
- Spray de glimmende kant van aluminiumfolie in met een beetje olie en bekleed de vorm ermee.
- Vul met blindbak bonen.
- Bak de bodem ongeveer 25 minuten in de hete oven.
- Verwijder dan het folie met de bonen en bak nog 5 minuten na (bekleed wel de randen, anders worden deze te donker).
- Haal de taart uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 165°C.
Citroenvulling
Citroen op suiker zetten en koken
- Haal de kontjes van 1 citroen af.
- Snijd de citroen in dunne plakjes en verwijder de pitjes.
- Leg de citroenplakjes en 100 gram suiker in een pan. Kook tot ze zacht zijn.
Vulling maken
- Snijd de tweede citroen in dunne plakjes.
- Verwijder de pitten.
- Voeg de citroenplakjes, plus de boter en suiker toe in een keukenmachine.
- Pureer het citroenmengsel.
- Voeg maïzena, zout en eieren toe en pulseer tot het glad is.
- Vul de taartvorm met het citroenmengsel.
- Leg de gekookte citroenschijfjes decoratief op de bovenkant.
- Bak het geheel nog zo’n 35-40 minuten in de hete oven.
- Laat afkoelen voor serveren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.