Bodem
- Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg de blokjes koude boter, citroenschil en suiker toe.
- Meng alles tot een rulle massa en voeg dan de eidooier en het water toe. Mix even door.
- Stort het deeg op een met bloem bestoven werkbank en kneed goed door tot een deeg ontstaat.
- Vorm een bal en wikkel in plasticfolie. Leg 15 minuten in de koelkast.
- Vet een taartvorm met een diameter van ongeveer 20 centimeter in.
- Rol van het deeg uit tot een ronde plak die ongeveer 4 centimeter groter is dan de vorm.
- Bedek de vorm met het deeg en druk het deeg netjes in de gegolfde rand. Er mag wat deeg overhangen.
- Zet de vorm afgedekt met folie ongeveer 20 minuten in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
- Haal de vorm uit de koelkast, prik gaatjes in de bodem en leg er bakpapier op. Vul de vorm met blindbakvulling.
- Bak de bodem 15 minuten in de hete oven.
- Haal de vorm uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.
- Snijd het nog overhangende deeg voorzichtig af.
- Bak de bodem nog 12 minuten in de hete oven.
- Laat afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
Vulling
- Rasp 4 citroenen en pers alle citroenen uit. Meet ongeveer 220 milliliter sap af.
- Meng maïzena met wat water tot een glad papje.
- Doe de rest van het water samen met de citroenrasp, citroensap en de suiker in een pan en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer de maïzena erdoor.
- Kook 2 minuten door.
- Klop de dooiers los.
- Haal de pan opnieuw van het vuur en roer de slagroom erdoor.
- Schenk een klein beetje van de hete vloeistof bij de dooiers en blijf roeren.
- Schenk de dooiers in de pan bij de rest van het warme mengsel en laat onder constant roeren zachtjes koken tot het indikt.
- Haal van het vuur en schenk in een platte schaal.
- Koel de curd terug tot lichaamstemperatuur en schenk op de taartbodem.
- Bak de gevulde taart ongeveer 25 minuten in de hete oven.
- Zodra de vulling stevig is, haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Meringue
- Klop de eiwitten met suiker en wijnsteenpoeder stevig op tot mooie pieken.
- Verdeel de meringue op de afgekoelde taart.
- Brand de meringue licht aan met een brandertje.
Garnering
- Garneer de taart met verse muntblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.