Deze macarontaart is ‘echt lekker en heeft veel variatie’, aldus Robèrt. Wil je dat nou zelf proeven? Zo maak je de citroen-maanzaad macarontaart zelf!
Bakbenodigdheden
- Kommen
- Suikerthermometer
- Zeef
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
- Spatel
- Springvormen
- Bakpapier
- Steelpan
- Keukenweegschaal
- Maatbeker
- Rasp
- Bakplaat
- Siliconen bakmat
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Paletmes
- Bakspray
Voorbereiding voor de macarontaart
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Week de gelatine in koud water.
Macarons
- Meng de poedersuiker en amandelmeel om een broyage te maken
- Giet de helft van de eiwitten erbij en meng tot een slap beslag.
- Verdeel het mengsel in drieën en voeg aan alle delen 5 druppels kleurstof toe.
- Verwarm 300 gram suiker met het water in een steelpan tot 113 graden.
- Klop dan de andere helft van de eiwitten met de overgebleven suiker en snufje zout op.
- Voeg de suikersiroop in een dun straaltje toe aan het eimengsel als de siroop een temperatuur heeft van 120 graden. Blijf ondertussen goed door mixen.
- Zet de mixer op een gemiddelde snelheid en laat het mengsel al kloppend afkoelen.
- Verdeel het het eiwit in drie delen en spatel het beetje bij beetje door het amandelmengsel.
- Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 millimeter.
- Spuit kleine rondjes op een bakpapiertje.
- Tik op de bodem van de bakplaat om de overtollig lucht de verwijderen.
- Herhaal dit voor de andere kleuren beslag.
- Laat de macarons even staan om te drogen.
- Bak de macarons gaar in 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Frambozen ganache
- Pureer de frambozen in een keukenmachine.
- Zeef de gepureerde frambozen.
- Weeg 75 gram frambozenpuree af.
- Breng de afgewogen puree met de slagroom in een steelpan aan de kook.
- Giet de steelpan leeg over de ruby chocolade en roer goed door tot een glad geheel.
- Zet de ganache in de koelkast tot de opbouw van de macarontaart.
Lemon curd
- Breng de helft van de suiker met de citroenrasp en -sap in een steelpan aan de kook.
- Klop de eieren met de andere helft van de suiker los in een kom.
- Giet de helft van het warme citroenmengsel bij de eieren en roer dit goed door.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en breng het mengsel al roerend aan de kook.
- Laat het mengsel 2 minuten doorkoken.
- Zeef het mengsel en roer vervolgens de gelatine er doorheen.
- Zeef het mengsel nogmaals en voeg de roomboter toe aan het mengsel.
- Meng het geheel met een staafmixer tot een gladde crème.
- Dek de lemon curd af met vershoudfolie en zet het in de koelkast.
Maanzaad-citroencake
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix de eieren, suiker, citroensap en -rasp 10 minuten goed door tot het mengsel lichtgeel is.
- Zeef de bloem, maanzaad en maïzena boven een kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel.
- Verdeel het beslag over springvormen.
- Bak de taarten gaar in ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cakes afkoelen tot de opbouw van de macarontaart.
Frambozenjam
- Breng de frambozen met de suiker in een steelpan aan de kook.
- Laat dit 5 minuten lang doorkoken.
- Giet de jam in een diepe schaal en laag het afkoelen in de koelkast.
- Haal de jam uit de koelkast en doe het in een spuitzak.
Vulling van de macarontaart
- Klop de roomkaas luchtig.
- Voeg daar de slagroom en suiker toe en mix wederom luchtig.
- Kleur een deel van de roomkaasvulling met een kleurstof naar keuze.
Opbouw van de macarontaart
- Haal de lemon curd uit de koelkast en klop dit op met een mixer.
- Doe de lemon curd in een spuitzak met een glad spuitmondje van 8 millimeter en vul de macarons.
- Haal de frambozen ganache uit de koelkast en klop dit los met een mixer.
- Doe de frambozen ganache in een spuitzak met een glad spuitmondje van 8 millimeter en vul de macarons.
- Snijd de biscuits 2 keer doormidden.
- Vul de grootste biscuit met roomkaas en lemon curd.
- Vul de kleinste biscuit met roomkaas en frambozenjam.
- Besmeer de taarten met roomkaas.
- Decoreer de taart met de macarons, bloemen en spuit versiering op met roomkaas.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.