E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Churros cups

Robèrt maakt gefrituurde bakjes van soezenbeslag. Heerlijk zoet én extra romig door de vulling van chocolademousse.

Koekjes
(14) reviews

Ingrediënten

Chocolademousse

  • 60 gram suiker
  • 100 gram melk
  • 450 gram slagroom
  • 60 gram boter
  • 55 gram eidooier
  • 100 gram pure chocolade
  • 2.5 gram oploskoffie
  • 4 blaadjes gelatine

Churros cups

  • 110 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 30 gram boter
  • 1 ei
  • half vanillestokje
  • 1 eetlepel kaneel
  • snuf zout
  • 130 milliliter water

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Spuitzak
  • Spuitmondje (7 millimeter)
  • Muffinblik
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Frituurpan + olie
  • Brandertje
  • Cornetje
  • Deegroller
  • Steekvormpje (ster)
  • Marmeren plaat
  • Paletmessen
  • Rooster voor cups

Voorbereiding

  • Verhit een pan met dikke bodem met olie tot 175 graden.

Chocolademousse

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
  • Klop slagroom met de handmixer lobbig.
  • Breek chocolade in stukjes, voeg samen met boter aan een mengkom toe en verwarm au bain-marie.
  • Verhit ondertussen een steelpan met melk, oploskoffie en suiker en breng aan de kook.
  • Klop ei los in een kom, voeg het hete koffiemengsel en de gelatine blaadjes erbij en laat de gelatine oplossen.
  • Roer goed door en laat afkoelen.
  • Schep tot slot de crème door de slagroom, meng goed en plaats 30 minuten in de koelkast.

Churros cups

  • Verhit opnieuw een pan met 130 milliliter water, boter, basterdsuiker, vanille, zout en breng aan de kook.
  • Voeg, als het mengsel kookt, bloem toe en blijf goed roeren.
  • Draai het soezenbeslag in de keukenmachine en voeg ei toe om het beslag de juiste dikte te laten krijgen.
  • Schep het beslag in de spuitzak, spuit op de achterkant van het bakblik om de uitstekende vormen heen en maak op die manier 3 bakjesvormen.
  • Plaats de bakvorm in de vriezer en laat het beslag hard worden.
  • Haal de churros cups voorzichtig van het bakblik los.
  • Frituur de cups minimaal 8 minuten.
  • Meng suiker en kaneel.
  • Rol de cups door kaneelsuiker.

Garnering

  • Smelt de chocolade au bain-marie en schep in het cornetje.
  • Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol daarop met een deegroller marsepein uit tot een dunne plak.
  • Steek vervolgens met het sterretje 4 vormpjes uit.
  • Schrijf met het gevulde cornetje de cijfers: 2, 0, 1 en 9 op de sterretjes.

Afwerking

  • Verdeel de chocolademousse over de cups en garneer met de marsepeinen sterren en een beetje poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.