Benodigdheden
- Handmixer
- Spuitzak
- Spuitmondje (7 millimeter)
- Muffinblik
- Mengkom
- Steelpan
- Frituurpan + olie
- Brandertje
- Cornetje
- Deegroller
- Steekvormpje (ster)
- Marmeren plaat
- Paletmessen
- Rooster voor cups
Voorbereiding
- Verhit een pan met dikke bodem met olie tot 175 graden.
Chocolademousse
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
- Klop slagroom met de handmixer lobbig.
- Breek chocolade in stukjes, voeg samen met boter aan een mengkom toe en verwarm au bain-marie.
- Verhit ondertussen een steelpan met melk, oploskoffie en suiker en breng aan de kook.
- Klop ei los in een kom, voeg het hete koffiemengsel en de gelatine blaadjes erbij en laat de gelatine oplossen.
- Roer goed door en laat afkoelen.
- Schep tot slot de crème door de slagroom, meng goed en plaats 30 minuten in de koelkast.
Churros cups
- Verhit opnieuw een pan met 130 milliliter water, boter, basterdsuiker, vanille, zout en breng aan de kook.
- Voeg, als het mengsel kookt, bloem toe en blijf goed roeren.
- Draai het soezenbeslag in de keukenmachine en voeg ei toe om het beslag de juiste dikte te laten krijgen.
- Schep het beslag in de spuitzak, spuit op de achterkant van het bakblik om de uitstekende vormen heen en maak op die manier 3 bakjesvormen.
- Plaats de bakvorm in de vriezer en laat het beslag hard worden.
- Haal de churros cups voorzichtig van het bakblik los.
- Frituur de cups minimaal 8 minuten.
- Meng suiker en kaneel.
- Rol de cups door kaneelsuiker.
Garnering
- Smelt de chocolade au bain-marie en schep in het cornetje.
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol daarop met een deegroller marsepein uit tot een dunne plak.
- Steek vervolgens met het sterretje 4 vormpjes uit.
- Schrijf met het gevulde cornetje de cijfers: 2, 0, 1 en 9 op de sterretjes.
Afwerking
- Verdeel de chocolademousse over de cups en garneer met de marsepeinen sterren en een beetje poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.