Voorbereidingen
- Verwarm de (hete lucht-)oven voor op 180 graden.
- Bekleed bakvorm met bakpapier.
Bakgereedschap
- vierkante bakring (16 x 16 centimeter)
- grammenweegschaal plus afweegbakjes
- pipet
- minigarde
- zeeflepel
- halfronde siliconenvorm
- spuitzak met klein (glad) spuitmondje
Biscuit
- Splits de eieren.
- Meng bloem met maïzena en zout.
- Klop de eiwitten tot schuim, voeg in gedeeltes de poedersuiker toe.
- Spatel de eidooiers door het eiwit.
- Zeef het bloemmengsel boven het eimengsel en spatel het er doorheen.
- Verdeel het beslag over de bakvorm en bak het in 20 à 25 minuten gaar.
Parels
- Meng de crème de cacao met 8 gram water, het lactaat en de Unique Binder.
- Verwarm het mengsel op matige warmte tot alles goed is opgelost.
- Schenk het in een glas en laat afkoelen.
- Maak het alginaatbad vast klaar: mix 450 milliliter koud water met 2 gram alginaat met een staafmixer tot er geen klontjes meer zijn. Schenk het in een brede bak met groot oppervlak en dek het af.
- Zet alles apart voor later gebruik.
Chocolade decoratie
- Smelt 40 gram pure chocolade au bain-marie.
- Leg een stukje bakpapier klaar.
- Voeg in gedeeltes de overige 20 gram chocolade toe – mengen tot alles gesmolten is.
- Smeer een halve bol (siliconenvorm) in met pure chocolade.
- Smeer de rest van de chocolade uit over het bakpapier.
- Laat de massa iets stevig worden en snijd er vervolgens een paar vierkantjes en driehoekjes uit met een scherp mes.
- Laat de figuurtjes verder stevig worden en kleur ze met wat koper- en goudpoeder.
Witte-chocoladecrème
- Verwarm 150 gram slagroom en meng hier 75 gram witte chocolade en een snufje kardemom doorheen – blijf roeren tot het een egale substantie ontstaat.
- Schenk in een hoge bak of mixbeker en voeg ca. 6 gram Unique Binder toe.
- Meng de massa glad met de staafmixer en zet het apart voor later gebruik.
Melkchocolademousse
- Laat de melkchocolade au-bain-marie smelten.
- Klop het eiwit stijf met een beetje poedersuiker.
- Klop 225 gram slagroom stijf met een handmixer, zet 100 gram apart voor de ganache.
- Laat de chocolade iets afkoelen en spatel die in gedeeltes door het eiwit. Schep hier voorzichtig 125 gram opgeklopte slagroom doorheen.
- Schep ongeveer 60 gram slagroom apart in de halve bol en meng met 2 druppels mint-extract. Zet het geheel in de vriezer.
Ganache
- Verwarm 50 gram slagroom en giet deze over de chocolade.
- Voeg hier nog rasp van sinaasappel toe en laat het geheel even staan. Meng het vervolgens tot een gladde saus en laat het iets afkoelen.
- Schep 100 gram geklopte slagroom door het mengsel en laat het staan tot het stevig genoeg is om de taart mee af te smeren.
Witte chocolade-poeder
- Smelt 20 gram witte chocolade au bain-marie.
- Doe de Unique Malto coarse in de foodprocessor en voeg 10 gram gesmolten witte chocolade toe. Meng dit tot een egaal poeder.
- Herhaal voor de Unique Malto fine.
Taart opbouwen
- Zaag de bolle bovenkant van het biscuit, zodat je een mooi gelijk biscuit hebt.
- Verdeel het biscuit in drie lagen.
- Stort de witte chocoladecrème in een spuitzak met gladde spuitmond. Bestrijk de onderste laag biscuit met de crème.
- Leg hier de middelste laag biscuit bovenop en bestrijk die met melkchocolademousse. Dek deze af met de laatste laag biscuit.
- Bestrijk de taart rondom met ganache. Laat hem even opstijven in de vriezer.
- Maak nu de parels af: druppel met een theelepel het crème de cacao-mengsel in het alginaatbad – laat de druppels 2 minuten opstijven. Schep dan de ‘pareltjes’ eruit met een zeeflepel of schuimspaan en leg ze in een bakje water om te spoelen.
Taart afwerken
- Haal de taart uit de vriezer en spuit hem goud (doe dat buiten).
- Breng met een kwast wat cacaopoeder aan op de randen.
- Doe de witte chocolade-kardemom-crème in een spuitzak met gladde mond.
- Decoreer de taart met het fijne en grove chocoladepoeder, met wat parels en met de witte-chocoladecrème. Steek er ook een vierkantjes en driehoekjes van pure chocolade in.
- Haal de halve bol uit de vriezer en bestrooi die met cacao en wat gouden pareltjes.
- Zet de halve bol vast op de taart met een beetje crème. Maak af met viooltjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.