Bakgereedschap
- Bolvorm ø 20 centimeter
- Springvorm ø 20 centimeter
- Taartkarton ø 20 centimeter
- Bakplaat
- Keukenmachine met toebehoren
- Ronde uitsteker ø 10 centimeter
- Spuitzakken
- Thermometer
- Paletmes
- Spuitflesje
- Zegel stempel
- Acetaatfolie
- Wc-rolletje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bekleed een springvorm van ø 20 centimeter met folie.
- Bekleed de binnenkant van de bolvorm met folie en laat het folie over de rand hangen.
- Leg een vel acetaatfolie klaar.
- Leg de stempel in de vriezer.
chocoladebiscuit
- Verwarm de melk, vanille-extract en boter tot de boter is gesmolten.
- Klop de eieren met de eidooiers en suiker in 5 minuten luchtig.
- Spatel voorzichtig het botermengsel door het eimengsel.
- Zeef en spatel de bloem en cacao in delen door het beslag.
- Giet het beslag op een bakplaat en bak in 12 minuten gaar.
- Laat de cake eerst iets afkoelen op een rooster.
- Trek voorzichtig het bakpapier los.
Witte chocolademousse
- Los de gelatine op in het water.
- Verwarm 180 milliliter slagroom tot het kookpunt.
- Giet de gelatine erbij en roer tot de gelatine is opgelost.
- Giet over de chocolade en roer tot de chocolade is opgelost.
- Klop de overige slagroom stijf.
- Schep door de afgekoelde chocolade.
Pure chocolade glazuur
- Verwarm de slagroom en giet over de chocolade.
- Roer tot alle chocolade is gesmolten.
- Giet in een spuitflesje.
Krokante bodem
- Verwarm de slagroom en giet over de chocolade.
- Roer tot alle chocolade is gesmolten.
- Roer de rijst, karamelstukjes en geroosterde hazelnoten erdoor.
- Giet in de springvorm van 20 centimeter.
Kersenvulling
- Verwarm de kersen met de kersenlikeur.
- Laat het een paar minuten doorkoken en pureer.
Hazelnoot ganache
- Smelt de melkchocolade en de kokosolie au bain-marie tot 45 graden.
- Laat afkoelen tot 26 graden.
- Roer de hazelnoten erdoor.
Botercrème
- Smelt de chocolade en zet opzij.
- Roer de custardpoeder met 3 eetlepels melk tot een papje.
- Breng de overige melk met het vanille-extract en de suiker aan de kook.
- Giet de kokende melk bij het custardpapje en roer goed door.
- Schenk terug in de pan en breng aan de kook.
- Laat even doorkoken en indikken.
- Giet in een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen.
- Klop de boter met de poedersuiker in 10 minuten luchtig.
- Klop er de afgekoelde custard door.
- Voeg ook de gesmolten afgekoelde chocolade toe en roer goed door.
Garnering
- Smelt de pure chocolade.
- Giet een druppel op een stukje acetaatfolie en zet de koude stempel er meteen op.
- Laat 2 minuten staan.
- Verwijder stempel en spuit het chocolaatje goud.
- Giet de rest van de chocolade op een stukje acetaatfolie.
- Smeer uit tot een lengte van ongeveer 15 centimeter.
- Veeg met een kammetje vanaf het midden in de lengte schuin naar buiten.
- Doe dit ook naar de andere kant.
- Veeg met een stukje keukenpapier chocolade weg, zodat je de vorm van een blaadje krijgt.
- Leg het blaadje met acetaatfolie in een opengeknipt wc-rolletje te drogen zodat het blaadje zijn gebogen vorm krijgt.
- Laat even uitharden.
Samenstellen
- Steek een cirkel van 10 centimeter uit het het chocolade biscuit.
- Snijd de rest van het biscuit in stroken.
- Leg de cirkel in het midden van de bolvorm.
- Zet de biscuitstroken tegen de zijkant van de vorm vanaf de cirkel tot de rand.
- Schep er een laag witte chocolademousse op.
- Verdeel hier wat kersenvulling overheen.
- Dek af met een laagje biscuit.
- Spuit hier wat chocoladeglazuur op.
- Vul weer met een laag chocolademousse en kersenvulling.
- Dek af met biscuit en chocoladeglazuur.
- Vouw het overhangende folie over de taart en zet hem een uur in de vriezer.
- Haal uit de vriezer en duw de krokante bodem tegen de onderkant van de bombe.
- Leg hier een taartkarton tegenaan en draai de taart om.
- Verwijder voorzichtig de bolvorm en het folie.
- Smeer de taart af met botercreme.
- Zet de taart een half uur in de koeling tot de botercrème stevig is.
- Plaats de bombe op een rooster met daaronder een opvangbak.
- Zorg dat de ganache 26 graden is en giet deze over de taart.
- Strijk de randen netjes af.
- Decoreer de taart met de chocoladestempel en het chocoladeblaadje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.