Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bekleed een springvorm met een diameter van 22 centimeter met bakpapier.
Meringue
- Klop de eiwitten op en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe. Klop tot stijve witte pieken ontstaan.
- Meng azijn en maïzena. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de opgeklopte eiwitten. Meng goed door.
- Schep het eiwitschuim op de bakplaat en vorm een cirkel met een diameter van 22 centimeter.
- Bak de meringue in ongeveer 1 uur droog.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
Brownie bodem
- Smelt boter en chocola in een pan op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
- Doe het chocolademengsel in een keukenmachine, voeg suiker toe en klop door elkaar.
- Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en roer iedere keer goed door tot een glad mengsel ontstaat.
- Voeg vanille toe en daarna bloem, cacaopoeder en zout. Roer voorzichtig door het beslag. Voeg eventueel naar smaak espressopoeder toe.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak in circa 35 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.
Chocolade botercrème
- Draai botercrème en poedersuiker luchtig.
- Voeg roomkaas toe en klop goed door.
- Smelt de chocolade au bain-marie en voeg langzaam bij het botermengsel.
- Draai de crème minimaal een uur in de keukenmachine tot een zeer luchtige crème en zet apart.
Macarons
- Zeef amandelmeel, poedersuiker en cacaopoeder 2 keer boven een grote mengkom.
- Meng vervolgens 60 gram eiwit erdoor.
- Klop de resterende eiwitten schuimig in de keukenmachine.
- Verhit suiker en water in een pannetje tot een suikersiroop met een temperatuur van 120°C.
- Schenk al kloppend de suikersiroop bij het eiwitschuim en blijf kloppen tot stijve, glanzende, witte pieken vormen.
- Meng eiwitschuim en amandelmengsel voorzichtig door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje.
- Spuit kleine rondjes beslag op de bakplaat en laat 30 minuten rusten.
- Bak in circa 12 minuten gaar.
Chocolade schotsen
- Smelt 2/3 chocolade au bain-marie en laat het tot 45°C komen.
- Leg rechthoekige platen bekleed met bakpapier klaar.
- Haal de pan van het vuur en roer koude chocoladedruppels er door tot het mengsel een temperatuur van 31°C heeft.
- Stort de chocolade dan op de beklede platen en strijk glad.
- Strooi het amandelschaafsel over de chocolade. Laat even rusten.
- Snijd met een langhoekig vormpje de schotsen uit de chocola en zet weg in de koelkast.
Garnering
- Klop de slagroom luchtig en zet weg in de koelkast.
- Leg de browniebodem op een taartschaal.
- Bestrijk de bovenkant met een laag chocoladebotercrème.
- Leg de pavlova er op.
- Smeer wat chocoladebotercrème op de zijkanten van de pavlova. Bestrijk de bovenkant van de pavlova royaal met opgeklopte slagroom.
- Bekleed de volledige zijkant van de taart met chocoladeschotsen.
- Versier de bovenkant van de taart met rode vruchten en macarons.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.