Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Vet een springvorm in met een diameter van 18 centimeter en bestuif met bloem.
Amandelbiscuit
- Meng het amandelmeel met de helft van de suiker en voeg de eieren toe.
- Klop het eiwit met de rest van de suiker tot stijve pieken.
- Smelt de boter.
- Meng boter en bloem door het amandelmengsel en spatel het eiwit erdoor.
- Giet het mengsel in de springvorm en bak het amandelbiscuit in de oven in circa 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Snijd het amandelbiscuit in 2 horizontale plakken biscuit waarvan de onderste iets dikker is.
- Maak de taartvorm schoon.
Jam van rood fruit
- Doe het rood fruit met een scheutje water in een pan en breng dit samen met de geleisuiker aan de kook. Laat pruttelen tot het ingedikt is.
- Voeg vervolgens het sap van 1/4 citroen toe en laat afkoelen.
Cremeux van rood fruit
- Breng de puree van rood fruit met de suiker aan de kook.
- Zodra het fruit kookt, meng de eieren erdoor onder constant roeren.
- Laat de cremeux garen op laag vuur tot u strepen kunt trekken over de bodem van het pannetje. Maar let op dat het niet begint te koken!
- Snijd de boter in blokjes en doe in een schaal.
- Giet het fruitmengsel bij de boter en voeg de gelatine toe. Roer goed door tot een gladde cremeux.
- Koel het terug in de koelkast.
Chocolademousse
- Week de gelatine in koud water.
- Kook water en suiker tot suikersiroop.
- Smelt de chocolade au bain-marie en mix de slagroom tot yoghurtdikte.
- Kluts de eidooiers, schenk de warme suikersiroop erop en mix de eidooiers luchtig.
- Smelt de gelatine met aanhangend water in een pannetje op heel laag vuur. Het mag beslist niet koken.
- Meng het eidooiermengsel met de chocolade, gelatine en spatel als laatste de room erdoor.
- Doe in een spuitzak.
Gelei
- Week de gelatine in koud water.
- Breng water, suiker, room en cacaopoeder aan de kook enlaat circa 10 minuten pruttelen tot de gelei is ingedikt.
- Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in de siroop.
Samenstellen
- Bestrijk de schone taartvorm met olie.
- Leg de grote plak biscuit onder in de taartvorm en smeer er een laag jam op.
- Breng hier een laag cremeux van rood fruit op aan en vervolgens een laag chocolademousse. De taartvorm moet nu tot de helft gevuld zijn.
- Leg de kleine biscuitplak erop.
- Spuit er eventueel een laagje slagroom tussen.
- Vul de vorm verder op met de chocolademousse.
- Strijk de taart glad en zet hem in de vriezer.
- Haal de taart uit de ring en zet de taart op een rooster.
- Verwarm de cacaogelei tot circa 40°C en schenk het over de bevroren taart.
- Laat de taart ontdooien en garneer met diverse soorten rood fruit en met eigengemaakte chocolade decoratie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.