Bakgereedschap
- Hand- of staande keukenmixer
- Spatel
- Mengkom
- Steelpan
- Glazen schaal
- Garde
- Springvorm
- Bakpapier
- Spuitzak
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.
Biscuit
- Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de suiker op tot een luchtige massa.
- Zeef de bloem en maïzena.
- Spatel dit door het eimengsel.
- Giet het mengsel in de springvorm.
- Bak ongeveer 25/35 min.
- Laat het biscuit uit de oven 5 minuten afkoelen.
- Verwijder daarna de springvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
- Snijd het biscuit in 3 gelijke lagen.
Chocolademousse
- Laat ongeveer 5 min au bain-marie smelten.
- Laat de gesmolten chocola nu een beetje afkoelen.
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit met de helft van de basterdsuiker totdat het een stijve massa is.
- Doe de slagroom in een kom en klop het tot yoghurtdikte.
- Klop de eidooiers met de basterdsuiker.
- Roer de gesmolten chocola door het eidooier-mengsel.
- Spatel de slagroom erdoor.
- Spatel als laatste het eiwit door het mengsel.
- Doe de chocolademousse in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.
Frambozencompote
- Doe de (bevroren) frambozen samen met de geleisuiker in een steelpan.
- Breng aan de kook.
- Roer af en toe door met een pollepel, maar wel voorzichtig want het kan gaan spetteren.
- Als de compote aan de kook is, nog 5 minuten laten pruttelen.
- Giet het warme mengsel op een bord en laat het afkoelen.
Garnering
- Klop de slagroom samen met de suiker tot een stevige massa.
- Doe de slagroom in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.
Zo zet je de taart in elkaar
- Leg 2 lagen biscuit klaar.
- Spuit de chocolademousse langs de rand van de 2 biscuitlagen.
- Smeer in het midden frambozenjam.
- Spuit daar weer wat chocolademousse op.
- Leg de 2 lagen precies op elkaar en druk deze zachtjes aan.
- Dek de taart af met de laatste laag biscuit.
- Smeer de zijkanten van de taart strak af met chocolademousse.
- Zet de taart 30 minuten in de koelkast, zodat hij kan opstijven.
- Leg alvast alle garnering klaar.
- Haal de taart weer uit de koelkast.
- Smeer de bovenkant en zijkant van de taart af met slagroom.
- Als je nog chocolademousse over hebt, dan kun je dit samen met de slagroom gebruiken als versiering op de taart.
- Versier de taart met verse frambozen en chocolade schaafsel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.