E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocoladekoekjes met citroencrème

Ze heten chocoladekoekjes, maar eigenlijk zijn het minitaartjes. De combinatie van de chocolade met de citroencrème is lekker fris. Een recept voor 25 stuks!

Koekjes
(12) reviews

Ingrediënten

Chocoladeboterdeeg

  • 230 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 150 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snuf zout
  • vanille, naar smaak

Citroencrème

  • 75 milliliter citroensap
  • 90 gram poedersuiker
  • 6 eidooiers
  • 60 gram suiker
  • 40 gram boter, in stukjes

Koekjes

  • vers fruit
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Chocoladeboterdeeg

  • Meng de bloem met de cacao, de boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille kort tot een homogeen deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie.
  • Laat het een paar uur rusten in de koelkast.

Citroencrème

  • Meng alle ingrediënten, behalve de boter.
  • Breng ze geleidelijk aan de kook
  • Voeg de boter toe en breng de massa opnieuw aan de kook.
  • Giet de citroencrème in een platte schaal.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem in de koelkast.

Koekjes

  • Rol het chocoladeboterdeeg uit tussen 2 vellen bakpapier.
  • Leg het 5 minuten in de vriezer.
  • Haal het deeg na 5 minuten uit de vriezer.
  • Snijd het deeg in vierkantjes van 5 x 5 centimeter.
  • Leg de plakjes onmiddellijk op een omgedraaide muffintray.
  • Bak ze 15 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen.
  • Haal de citroencrème uit de koelkast.
  • Roer de crème glad en spuit een dopje in de afgekoelde chocoladekoekjes.
  • Decoreer elk gebakje met vers fruit en poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.