Volgens Robèrt kun je met allerlei verschillende materialen decoraties maken van chocolade. Dat laat hij zien in de video. In finale van seizoen 10 gaan de bakkers aan de slag met een chocolade hond, die ze maken van ballonnen die in de chocolade gedompeld worden.
Waarschuwing: pas goed op met ballonnen in de chocolade. Wees er zeker van dat elk restje van de ballon uit de chocolade is gehaald, voordat je het gaat eten. Dit in verband met verstikkingsgevaar.
Benodigdheden
- Marmeren plaat
- Dunne ballonnen
- Touw
- Koelspray
Presentatie
- Plank
Bereidingswijze
- Blaas met behulp van het plaatje de ballonnen op tot lichaamsdelen van het hondje.
- Gebruik een touwtje om de uiteinden aan de lange kant van de ballon goed strak af te binden.
- Tempereer de pure chocolade en doe in een ruime bak (temperen doe je zo).
- Doop vervolgens elk ballonnetje in de chocolade en leg weg of hang op aan bijvoorbeeld een waslijn.
- Als de chocolade hard is kan je de ballon leeg laten lopen en uit de chocolade trekken.
- Snijd de chocolade onderdelen eventueel netjes bij.
- Plak alle onderdelen (met behulp van een warme pan of warme steen) aan elkaar tot een chocolade hond.
- Presenteer op een plank.
Chocoladedecoraties
In de video gaat Robèrt aan de slag met materialen uit de bouwmarkt. Daarmee kun je namelijk heel gemakkelijk decoraties maken van chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.