Chocoladecake met peccannoten
Met een chocoladecake zit je vaak goed, want wie houdt daar niet van? Deze taart is heerlijk in combinatie met peccannoten.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Ronde bakvorm met een diameter van 15 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Beslag chocoladecake
- Rooster de pecannoten kort in de oven.
- Zeef de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en zout boven een kom en zet apart.
- Doe de eieren, suiker en vanille in een andere kom en mix dit op hoge snelheid in 2 minuten schuimig.
- Giet de zonnebloemolie en melk erbij en mix nogmaals.
- Los de oploskoffie op in het kokend water, voeg dit in delen toe aan het beslag en blijf op middelhoge snelheid mixen.
- Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe aan het beslag en mix op een lage snelheid voor ongeveer 3 minuten.
- Veeg de randen van de mengkom en mix tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
- Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak de cakes af in 30-35 minuten.
- Laat de cakes na het bakken afkoelen en snijd ze dan horizontaal 2 keer door.
Karamelsaus
- Kook de basterdsuiker, glucose en het water op matig vuur in een grote diepe pan tot het 170 graden en een goudbruine karamel is.
- Roer niet, maar draai de pan om de suiker op te laten lossen.
- Verwarm de slagroom in een andere pan tot het kookpunt.
- Haal de karamel van het vuur en voeg hier de opgewarmde slagroom aan toe.
- Zet de pan terug op laag vuur en roer met een spatel rustig tot de suiker weer is opgelost.
- Schenk de karamelsaus op een plaat en laat het goed afkoelen.
Banketbakkersroom
- Meng de suiker en het custardpoeder met een scheut melk.
- Verwarm de resterende melk met het vanillemerg en de vanillestokjes.
- Haal de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid melk toe aan het custardpapje.
- Roer dit goed door en voeg steeds een beetje melk toe.
- Giet alles terug in de pan en laat het mengsel al roerend doorkoken.
- Schenk de banketbakkersroom in een laag bord, dek het af met plasticfolie en laat het afkoelen.
- Haal voor gebruik de vanillestokjes eruit en roer de banketbakkersroom los.
Botercrème
- Klop de boter samen met de suiker luchtig.
- Laat de machine dit zeker 15 minuten opkloppen tot een bleekgele massa.
- Voeg hier de banketbakkersroom aan toe.
- Draai de botercrème nog eens 15 minuten totdat de kleur wit aanslaat.
Trempeersiroop
- Doe het water met de suiker in een steelpan en verwarm dit totdat de suiker is opgelost.
- Zet apart en laat de siroop afkoelen.
Gekaramelliseerde pecannoten
- Doe de suiker en het water in een pan met een anti-aanbaklaag en laat het rustig smelten.
- Voeg hier de geroosterde pecannoten aan toe.
- Blijf goed roeren totdat alle noten goed bedekt zijn door de gekaramelliseerde suiker.
- Leg de gekaramelliseerde noten op een bakplaat met bakpapier en laat het afkoelen.
- Hak het voor gebruik in grove stukken.
Opbouw van de chocoladecake
- Snijd de taarten 2 keer door de helft.
- Besprenkel iedere plak met de trempeersiroop en besmeer deze met de botercrème en een beetje van de karamelsaus.
- Bestrooi met de gekaramelliseerde pecannoten.
- Leg hierop de volgende plak en herhaal dit.
- Besmeer de randen van de taart met de botercrème en zet dit even in de koelkast om op te stijven.
- Herhaal dit zodat de buitenkant mooi strak wordt.
- Maak kaders van fondant en steek de getallen uit.
- Versier de taart verder naar wens.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.