E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolade vouwen

Chocolade is een interessant en bewerkelijk product waar je alle kanten mee op kunt. Robèrt laat je een leuke techniek zien waarbij je alle chocoladeregels overtreedt en tóch hele mooie decoraties kunt maken.

Taart
(29) reviews

Ingrediënten

Bereiding van decoratie

  • chocolade

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Dubbelzijdig gealumiseerd plaatje/bakplaat die in je vriezer past
  • Plamuurmes
  • Geknikte spatel
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Verwarm een bakplaat of gealumiseerd plaatje tot dezelfde temperatuur als je chocolade.

Bereiding van decoratie

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Strijk de chocolade dun uit over het plaatje. De chocolade mag niet afkoelen tijdens het uitstrijken.
  • Leg de plaat voor tenminste 1 uur in de vriezer.
  • Maak met een plamuurmes mooie kullen, waaiers en andere decoraties van de gestolde chocolade.
  • Breng de decoraties aan als garnering op je taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.