Bakgereedschap
- Tulbandvorm van 2,4 liter (Ø 28 cm)
- Kwastje voor het invetten
- Steelpan
- Mengkommen
- Zeef
- Gardes
- Spatels
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
Chocolade tulband
- Vet de tulbandvorm 2 keer licht in met gesmolten roomboter en bestuif licht met bloem.
- Hak de chocolade fijn.
- Smelt de roomboter en chocolade rustig in een steelpan. Het mag niet gaan borrelen.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Roer de volle melk, de koffie (koud!), de kristalsuiker en de basterdsuiker rustig door elkaar, totdat het gemengd is.
- Voeg de eieren één voor één toe en roer door.
- Voeg de gesmolten chocolade en boter toe en roer door.
- Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en spatel door de natte delen.
- Stort het beslag in de tulbandvorm en bak in 75 minuten in het midden van de oven af, of totdat een prikker er droog uitkomt.
- Laat de tulband een kwartier staan, leg er een plank op en draai de tulband om.
- Laat de vorm nog 15 minuten over de tulband staan en haal daarna eraf.
- Laat de tulband volledig afkoelen voordat je decoreert met de chocolade ganache.
Chocolade ganache
- Hak de chocolade fijn.
- Verwarm de slagroom tot aan het kookpunt, maar laat niet koken.
- Giet de slagroom over de chocolade.
- Laat 5 minuten staan en roer dan met een garde door tot een egale ganache.
- Zet de tulband op een rooster met een bakplaat eronder.
- Giet de ganache over de taart en laat opstijven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.