Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Spuitzakken
- Spuitmondje van ø 1 centimeter (4x)
- Spuitmondjes kartel (4x)
- Chopper
- Zeef
- Spatel
- Suikerthermometer
- Staafmixer
- Bakplaten
- Bakpapier
- 150 Cocktail prikkers
- Piepschuim kegel van 50 centimeter hoog
- Gouden papier
- Glitter spray
Voorbereiding
- Bekleed de piepschuim kegel met gouden papier.
- Ontvet de beslagkommen en gardes met citroensap.
- Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
- Bekleed bakplaten met bakpapier.
- Bereid de dulce de leche vast voor.
Macarons
- Maak de macarons in 4 keer.
- Maal de amandelmeel nog wat fijner in de foodprocessor.
- Zeef het amandelmeel en de poedersuiker.
- Meng de helft van het eiwit erdoor.
- Voeg de kleurstof toe.
- Kook de suiker met het water tot 118 graden.
- Doe de andere helft van de eiwitten in de kom van de mixer.
- Klop de eiwitten schuimig als de suikersiroop 115 graden is.
- Giet de suikersiroop van 118 graden in een dunne straal, langs de wand van de mengkom, bij het schuimige eiwit.
- Klop verder tot een glanzende Italiaanse meringue van ongeveer 40 graden.
- Meng 1/3e van de meringue door de amandelpasta.
- Voeg daarna de rest van de meringue toe en meng rustig, maar goed tot het beslag begint te glimmen. Spatel tot het beslag in een vloeiende beweging van de spatel glijdt.
- Doe het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Spuit macaronschelpen van ongeveer ø centimeter op de bakplaat.
- Tik de bakplaat een paar keer op het aanrecht om de lucht er uit te slaan.
- Bak de macarons in 13 – 15 minuten gaar.
- Haal ze uit de oven en neem het bakpapier gelijk van de bakplaat af.
- Laat afkoelen op een rooster of het aanrecht.
Mango passievrucht vulling
- Pureer 1,5 mango. Snijd 0,5 mango in blokjes.
- Zeef de passievruchten en voeg bij de mangopuree.
- Verwarm de fruitpuree tegen de kook aan.
- Doe de chocolade en cacaoboter in een hittebestendige bak.
- Giet de warme fruitpuree over de chocolade en cacaoboter en roer door elkaar tot alles is gesmolten.
- Mix na met de staafmixer.
Pistache vulling
- Breng de slagroom aan de kook.
- Giet deze over de witte chocolade.
- Hak de nootjes grof en meng door de witte chocolade.
- Laat de ganache opstijven in de koelkast.
Chocolade dulce de leche vulling
- Maak de dulce de leche door het blikje gecondenseerde melk 3 – 4 uren dicht te koken in een pan water. Zorg dat het blikje continu volledig onder water blijft.
- Verwarm de slagroom.
- Giet over de chocolade en laat even staan.
- Spatel goed door.
- Hak de pecannoten fijn.
Garnering
- Rol de fondant uit en maak er kleine bloemetjes van.
Vullen
- Vul de oranje macaronschelpen met een toef mango passievrucht vulling.
- Vul de groene macaronschelpen met pistache vulling.
- Spuit een dijkje chocolade ganache op de bruine macaronschelpen. Vul het midden met dulce de leche en strooi er wat pecannootjes over.
- Versier de macarons met gouden verf, parelmoer, en glitterspray.
Opbouw
- Steek de macarons met cocktailprikkers in de kegel. Begin onderaan en werk naar boven.
- Vul de gaten met fondant bloemetjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.