E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolade Toffee-notentaart

Evert

Recept van
Evert

Taart
(11) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 10 eieren
  • 220 gram zachte boter
  • 70 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 180 gram pure chocolade callets
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram bloem

Roomvulling

  • 400 gram slagroom
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • chocolade cookie siroop

Ganache

  • 600 gram slagroom
  • 240 gram fijne kristalsuiker
  • 120 gram melk
  • 850 gram pure chocolade callets
  • 240 gram roomboter

Toffeesaus

  • 55 gram boter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 135 gram golden syrup
  • 1.25 deciliter slagroom
  • vanille-extract
  • pecannoten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een springvorm in met een diameter van 25 en 18 centimeter.
  • Scheid de eieren voor het deeg.

Deeg

  • Klop roomboter los met poedersuiker, eidooiers en een snufje zout.
  • Verwarm de chocolade au bain-marie, giet bij het roombotermengsel en klop goed door.
  • Klop de eiwitten samen met de kristalsuiker stijf.
  • Spatel dit voorzichtig in delen door het chocolademengsel.
  • Zeef de bloem en spatel dit door het beslag.
  • Verdeel het deeg over de springvormen en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Roomvulling

  • Klop slagroom samen met de suiker stijf en meng de chocolade cookiesiroop naar smaak erdoor. Let op dat de room niet te slap wordt.
  • Snijd de taartbodem doormidden en vul met een goede laag room. Stapel de taarten op elkaar.

Ganache

  • Schenk slagroom, suiker en melk in een pannetje en breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en roer de pure chocolade erdoorheen tot deze gesmolten is.
  • Roer vervolgens de boter erdoorheen en blijf roeren tot een glad mengsel.
  • Bedek de taart met een goede laag ganache.

Toffeesaus

  • Doe boter, basterdsuiker, golden syrup, slagroom en vanille-extract in een pan en laat op hoog vuur, onder regelmatig roeren, in 5 minuten inkoken.
  • Roer vervolgens de noten er doorheen en verdeel de saus over de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.