Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Vet een springvorm in met een diameter van 25 en 18 centimeter.
- Scheid de eieren voor het deeg.
Deeg
- Klop roomboter los met poedersuiker, eidooiers en een snufje zout.
- Verwarm de chocolade au bain-marie, giet bij het roombotermengsel en klop goed door.
- Klop de eiwitten samen met de kristalsuiker stijf.
- Spatel dit voorzichtig in delen door het chocolademengsel.
- Zeef de bloem en spatel dit door het beslag.
- Verdeel het deeg over de springvormen en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Roomvulling
- Klop slagroom samen met de suiker stijf en meng de chocolade cookiesiroop naar smaak erdoor. Let op dat de room niet te slap wordt.
- Snijd de taartbodem doormidden en vul met een goede laag room. Stapel de taarten op elkaar.
Ganache
- Schenk slagroom, suiker en melk in een pannetje en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer de pure chocolade erdoorheen tot deze gesmolten is.
- Roer vervolgens de boter erdoorheen en blijf roeren tot een glad mengsel.
- Bedek de taart met een goede laag ganache.
Toffeesaus
- Doe boter, basterdsuiker, golden syrup, slagroom en vanille-extract in een pan en laat op hoog vuur, onder regelmatig roeren, in 5 minuten inkoken.
- Roer vervolgens de noten er doorheen en verdeel de saus over de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.