Chocolade tartelettes met frambozen
Een klassieker uit de Franse bakkerij: tartelettes. Maak ‘m met een twist door wat chocolade toe te voegen aan de bodem.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Tempereersteen
- Hakmolen
- Staafmixer
- Handmixer met gardes
- Plamuurmes
- Acetaatfolie
- Gouden verf
- Kartonnen mallen
- Koekuitsteker hart, rond en kartel
Voorbereiding van de tartelettes
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Deeg
- Meng de poedersuiker met het amandelmeel, de boter, het zout en de vanillesuiker in de kom van de staande mixer met de vlindergarde.
- Voeg het ei toe zodra het mengsel een egale textuur heeft en zorg dat het ei volledig is opgenomen.
- Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het botermengsel en meng tot het deeg klaar is.
- Pak het deeg in huishoudfolie in en leg het voor 50 minuten in de vriezer.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter en bekleed de tartelettevormpjes, gebruik hiervoor de steker met een kartelrandje.
- Prik gaatjes in het deeg en bak af op 170 graden voor 15 minuten.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 graden.
- Smelt de chocolade en de boter.
- Klop het ei en de dooier met de suiker schuimig.
- Meng dit door elkaar en vul de vormpjes tot de rand.
- Bak de tartelettes nog 5 minuten op 190 graden.
Chocolade-crèmeux
- Kook de slagroom en volle melk met het vanillestokje.
- Meng de eidooier met de fijne kristalsuiker, giet de melk erop en meng goed.
- Doe het mengsel terug in de pan en verwarm tot 82 graden.
- Voeg de gelatine toe en zeef het mengsel uit boven de chocolade.
- Doe de helft van de crèmeux in de kleine tartelette-vormpjes en de andere helft in een spuitzak in de koelkast.
Frambozenconfituur
- Kook 100 gram frambozen samen met 75 gram geleisuiker speciaal een paar minuten door tot er een jam ontstaat.
Opbouw van de tartelettes
- Besmeer de tartelettes met confituur.
- Plaats 5 frambozen op ieder gebakje en plaats toefjes crèmeux ertussen.
- Tempereer de chocolade en maak hier hartjes van.
- Plaats een chocoladehart op iedere tartelette.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.