E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pure Passie Tartelettes

Deze Franse patisserie-klassieker maak je met frambozenconfituur en chocolade-crèmeux. Tartelettes om je vingers bij af te likken...

Mercedes

Recept van
Mercedes

Taart
(8) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 47,5 gram poedersuiker
  • 15 gram amandelmeel
  • 75 gram zachte boter
  • Snufje zout
  • 4 gram vanillesuiker
  • 1 ei
  • 112,5 gram patentbloem
  • 7,5 gram cacaopoeder
  • 1,5 gram bakpoeder
  • 12,5 gram 100% pure chocolade
  • 60 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 0,5 eidooier
  • 15 gram fijne kristalsuiker

Frambozenconfituur 

  • 100 gram frambozen 
  • 75 gram geleisuiker speciaal

Chocolade-crèmeux

  • 62,5 milliliter volle melk
  • 62,5 milliliter slagroom
  • Half vanillestokje
  • 20 gram eidooier
  • 10 gram fijne kristalsuiker
  • 62,5 gram pure chocolade
  • 1 gelatineblaadje

Garnering 

  • 350 gram frambozen
  • 200 gram pure chocolade 
  • 50 gram cacaopoeder
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Chocolade tartelettes met frambozen

Een klassieker uit de Franse bakkerij: tartelettes. Maak ‘m met een twist door wat chocolade toe te voegen aan de bodem.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Tempereersteen 
  • Hakmolen
  • Staafmixer 
  • Handmixer met gardes 
  • Plamuurmes 
  • Acetaatfolie
  • Gouden verf 
  • Kartonnen mallen 
  • Koekuitsteker hart, rond en kartel

Voorbereiding van de tartelettes

  • Week de gelatine in koud water. 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Deeg

  • Meng de poedersuiker met het amandelmeel, de boter, het zout en de vanillesuiker in de kom van de staande mixer met de vlindergarde.
  • Voeg het ei toe zodra het mengsel een egale textuur heeft en zorg dat het ei volledig is opgenomen.
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het botermengsel en meng tot het deeg klaar is. 
  • Pak het deeg in huishoudfolie in en leg het voor 50 minuten in de vriezer. 
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter en bekleed de tartelettevormpjes, gebruik hiervoor de steker met een kartelrandje. 
  • Prik gaatjes in het deeg en bak af op 170 graden voor 15 minuten. 
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 graden. 
  • Smelt de chocolade en de boter.
  • Klop het ei en de dooier met de suiker schuimig.
  • Meng dit door elkaar en vul de vormpjes tot de rand.
  • Bak de tartelettes nog 5 minuten op 190 graden.

Chocolade-crèmeux

  • Kook de slagroom en volle melk met het vanillestokje. 
  • Meng de eidooier met de fijne kristalsuiker, giet de melk erop en meng goed. 
  • Doe het mengsel terug in de pan en verwarm tot 82 graden. 
  • Voeg de gelatine toe en zeef het mengsel uit boven de chocolade. 
  • Doe de helft van de crèmeux in de kleine tartelette-vormpjes en de andere helft in een spuitzak in de koelkast.

Frambozenconfituur

  • Kook 100 gram frambozen samen met 75 gram geleisuiker speciaal een paar minuten door tot er een jam ontstaat. 

Opbouw van de tartelettes

  • Besmeer de tartelettes met confituur.
  • Plaats 5 frambozen op ieder gebakje en plaats toefjes crèmeux ertussen. 
  • Tempereer de chocolade en maak hier hartjes van.
  • Plaats een chocoladehart op iedere tartelette.

Meer hulp nodig bij het maken van tartelettes?

Bekijk onze tips!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.