De macarons
- Verwarm de hete luchtoven voor op 170°C.
- Bekleed drie bakplaten met bakpapier.
- Klop de helft van het eiwit tot een niet te stijf schuim.
- Breng het water met de kristalsuiker aan de kook en verwarm tot 119°C.
- Giet al kloppend voorzichtig bij de eiwitten en blijf op volle snelheid kloppen tot het mengsel is afgekoeld tot lauw warm.
- Meng het amandelmeel met de poedersuiker en vermaal dit samen tot een fijn mengsel en zeef het boven een kom.
- Voeg hier het overige eiwit en eventueel de cacaopoeder aan toe en spatel tot een dikke massa.
- Voeg het eiwitschuim beetje bij beetje toe. Roer goed door maar behoud zoveel mogelijk lucht en structuur.
- Vul een spuitzak.
- Spuit kleine bolletjes op de bakplaten.
- Tik even met de onderkant van de bakplaten tegen het aanrechtblok.
- Laat de macarons ongeveer 1 uur rusten en enigszins uitdrogen.
- Bak de macarons 10-15 minuten in de oven.
- Laat de macarons goed afkoelen, eventueel bakpapier aan de onderkant bevochtigen zodat het beter loslaat.
De chocoladevulling
- Breek de chocolade in stukjes en doe in een diepe schaal.
- Schenk de slagroom in een pan en voeg suiker en koffiebonen naar smaak toe en breng het geheel aan de kook.
- Haal daarna van het vuur en zeef de warme room boven de chocolade. Roer tot een glanzende en egale massa.
- Laat bij kamertemperatuur afkoelen.
De koffievulling
- Draai de boter luchtig en voeg daarna de poedersuiker toe. Meng goed door.
- Roer de amandelpoeder er doorheen.
- Meng de oploskoffie met een ½ el warm water en roer dit door de botermassa.
De mokkavulling
- Draai de boter luchtig en voeg poedersuiker toe.
- Roer er vervolgens een scheutje mokka-extract en butterscotch-granulaat door.
Samenstellen van de macarons
- Vul de macarons met de verschillende vullingen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.