Bodem
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een taartvorm in met een diameter van ongeveer 20 centimeter.
- Meng bloem, poedersuiker, cacao en zout in een kom en wrijf de boter er door tot dat het op fijne broodkruimels lijkt.
- Doe het water en de eierdooier er doorheen en kneed tot een soepel deeg.
- Zet het deeg 15 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een dunne plak en bekleed de taartvorm hiermee.
- Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
- Haal de beklede vorm uit de koelkast, prik de bodem in met een vork en bekleed met bakpapier.
- Vul de vorm met blindbakbonen en bak het geheel 12 minuten in de hete oven.
- Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Snijd de zijkanten netjes af langs de taartrand.
- Bak de bodem weer 12 minuten in de oven totdat hij gaar is.
- Haal de taartvorm uit de oven.
- Breng de temperatuur van de oven omlaag tot 170°C.
- Laat taart even afkoelen.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie en schenk een hele dunne laag op de bodem van de taart.
Citroenvulling
- Doe alle eieren in een kom en klop samen.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe, klop even door en schenk het geheel in een maatbeker.
- Zet de taart op een bakplaat en schenk een deel van de vulling in de taartvorm.
- Zet de bakplaat in de oven en schenk de rest van de vulling in de taart.
- Bak de taart nog 30-35 minuten tot de vulling gaar is, maar nog steeds een beetje wiebelig in het midden.
Garnering
- Garneer de taart met frambozen en stukjes chocoladeschaafsel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.