Bakgereedschap
- Keukenmachine
- Chopper
- Bakjes voor afwegen
- Grote mengkommen
- Garde
- 2 steelpannen
- Suikerthermometer
- Kleine cilindervorm
- Grote cilindervorm
- 2 Spuitzakken
- Bakplaat
- Huishoudfolie
- Bakpapier
- 2 Au bain-marie bakjes
Peren inleg
- Week de gelatine.
- Schil en snijd de peren en zet op met de sherry.
- Laat dit zacht koken en voeg de geweekte gelatine toe.
- Giet in de vorm.
- Zet het geheel in de vriezer.
Panna cotta
- Week de gelatine.
- Verwarm de slagroom met de vanille en de tonkabonen.
- Laat dit 10 minuten trekken.
- Voeg de geweekte gelatine toe en laat het afkoelen.
Chocolade mousse
- Maak een pâte à bombe.
- Klop de eiwit op met suiker en water.
- Smelt de chocolade en klop de slagroom lobbig.
- Voeg een klein deel van de slagroom aan de chocolade toe en roer dit goed door.
- Spatel dit door de pâte à bombe, en spatel hier weer de slagroom door.
- Giet dit in de grote cilindervorm.
- Leg de pereninleg in de mousse.
Chocoladebiscuit
- Smelt de chocolade en de boter.
- Klop de amandelspijs met de eidooiers glad.
- Meng hier het chocolademengsel door.
- Maak een Franse meringue door eiwit met suiker en een snuf zout op te kloppen. Spatel dit door het mengsel.
- Bak dit 12 minuten in een oven van 180 graden.
Dacquoise
- Hak de amandelen en bruin ze in de oven op 160 graden.
- Meng dit met de poedersuikere en de cacaopoeder.
- Maak een Franse meringue en spatel hier het amandelmengsel door.
- Bak de dacquoise op 20 minuten op 180 graden.
Wit beslag
- Meng de natte ingrediënten door elkaar en roer hier de droge ingrediënten door.
- Schep dit in een spuitzak met een kleine opening.
- Teken met het witte beslag een patroon op het bakpapier.
- Zet dit in de vriezer.
Biscuit
- Klop de broyage met de eieren tot het in omvang verdubbeld is.
- Klop de eiwitten schuimig.
- Voeg de poedersuiker toe en klop de eiwitten stijf.
- Spatel 1/3 van het beslag door de meringue.
- Voeg de bloem en de cacaopoeder toe en vervolgens de rest van de meringue.
- Spatel dit door elkaar.
- Verdeel dit beslag dun over het bakpapier met het patroon.
- Bak de biscuit in een oven van 190 graden in 8 minuten gaar.
Afwerken/decoreren
- Dek de mousse af met het chocoladebiscuit en giet hier de panna cotta op. Laat dit verder opstijven.
- Snijd een reep uit het dacquoisebiscuit zo groot als de bodem van de cilinder en dek hier de mousse mee af.
- Haal de mousse uit de vriezer en verwijder de cilinder uit de vorm.
- Leg het gedecoreerde biscuit over de cilinder en snijd het netjes af aan de onderkant.
- Tempereer de pure chocolade en bestrijk hier de bladeren mee.
- Laat het hard worden.
- Zet de bladeren tegen de zijkanten van de buche.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.