Voorbereiding
- Verwarm de oven op 180°C.
- Vet een vierkant vorm van 20 bij 20 centimeter in.
- Week de rozijnen in een scheut marasquin.
- Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
Kapsel
- Klop met een mixer eieren, suiker en zout goed luchtig.
- Spatel bloem en citroenrasp erdoor.
- Stort het beslag in het bakblik en bak in 25 tot 30 minuten af. Als de cake terug veert bij indrukken is hij gaar.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
- Laat het kapsel iets afkoelen en haal uit het blik. Laat volledig afkoelen op een rooster en snijd in 3 plakken.
- Trempeer de plakken met wat marasquin (uit het kommetje van de rozijnen).
Banketbakkersroom
- Meng eidooiers, maïzena en een klein beetje koude melk.
- Kook melk, room, suiker en het merg uit het vanillestokje in een pannetje op laag vuur.
- Schenk een klein scheutje hete melk bij het eidooier mengsel. Klop goed door en schenk vervolgens alles terug in de pan.
- Kook tot een stevige massa ontstaat.
- Koel terug tot volledig koud.
Bitterkoekjes
- Hak in een keukenmachine amandelen fijn.
- Voeg suiker, eiwit en bitter amandelextract toe en meng tot een egaal beslag.
- Doe in een spuitzak en spuit dopjes beslag op de bakplaat.
- Bak de bitterkoekjes in 15 tot 20 minuten af.
Marsepein
- Maal in een keukenmachine amandelen, poedersuiker en eiwitten fijn.
- Blijf malen tot een gladde marsepein.
- Breng vervolgens op kleur met de kleurstof.
Samenstellen
- Klop slagroom en suiker stijf.
- Snijd de bigarreaux en perziken in stukjes.
- Leg een cakeplak op de werkbank. Smeer een laag banketbakkersroom op de plak en verdeel er wat fruit over. Smeer af met een laagje slagroom.
- Dek af met een tweede laag cake. Smeer hier een dunnere laag banketbakkersroom op. Verkruimel de bitterkoekjes over de room en smeer af met slagroom.
- Dek af met de derde cakelaag en smeer de volledige taart af met een dun laagje slagroom.
- Rol de marsepein uit en bekleed de taart.
- Smelt de chocolade au bain-marie en doe in kleine cornetjes.
- Decoreer de taart met slagroom, fruit, bitterkoekjes en chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.