Voorbereiding
- Vet een vierkante bakvorm van 30 bij 30 centimeter in en bestuif met bloem.
- Leg een met bakpapier beklede bakplaat en spuitzak klaar.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Deeg
- Klop eieren samen met de suiker los.
- Snijd het vanillestokje open, schraap het merg er uit en klop door het eimengsel.
- Spatel de bloem er door en meng tot een egaal beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
- Haal uit de oven en trempeer de taart met marasquin.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verhoog de oventemperatuur tot 200°C.
Vulling
- Breng de melk aan de kook op laag vuur en voeg de gelatine toe.
- Klop eieren en suiker even samen en schenk bij de kokende melk.
- Laat het geheel al roerende 1 minuut doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en schenk de vulling in een schoon bakje.
- Laat afkoelen in de koeling.
- Klop de slagroom op en meng met het koude melkmengsel.
- Roer als laatste de marasquin erdoor.
- Zet koud weg.
Bitterkoekjes
- Hak de amandelen met de poedersuiker fijn in een keukenmachine.
- Klop het eiwit op en meng samen met de amandelen en amandelextract tot een egaal beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine koekjes op de bakplaat.
- Bak de bitterkoekjes in ongeveer 10 minuten bruin in de oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Hak ze vervolgens in grove stukken.
Samenstellen en garneren
- Snijd de bigarreaux in kleine stukken en roer deze samen met de rozijnen en bitterkoekjes door de vulling.
- Snijd de taart horizontaal in drieën.
- Leg de onderste taartbodem op een serveerschaal en bedek met een laag vulling.
- Dek af met een tweede cakelaag.
- Bedek ook deze laag met een laag vulling en dek af met de laatste cake.
- Klop de slagroom samen met de suiker op.
- Smeer de taart af met een dunne laag slagroom.
- Kneed de marsepein soepel en maak op kleur.
- Rol de marsepein uit en bekleed de taart hiermee.
- Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een spuitzakje.
- Decoreer de taart met chocolade en bigarreaux.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.