Bakgereedschap
- 6 prikkers
- Keukenmachine
- Foodprocessor
- Staafmixer
- Maatbeker
- Koekenpan
- Steelpan
- 2 diepe borden
- Mengkom
- Bakblik
- Kwastje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
Broodjes
- Verwarm een kopje melk in een steelpan, haal de pan van het vuur en voeg suiker en gist toe.
- Voeg bloem en zout aan de mengkom van de keukenmachine, volg met het gistpapje en kneed tot een samenhangend deeg.
- Voeg al kloppende 25 gram boter toe en kneed goed door.
- Verdeel het deeg in gelijke bolletjes van 40 gram en laat onder vershoudfolie 20 minuten rijzen.
- Maak de bolletjes vervolgens plat en bol ze opnieuw op.
- Vet het bakblik in met een beetje boter en plaats de bolletjes hierin.
- Breek ei in een kommetje, roer los met een vork en bestrijk de bolletjes met ei.
- Laat de bolletjes 50 minuten rijzen in het blik.
- Plaats de bolletjes tot slot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt ondertussen de geklaarde boter in een steelpan.
- Bestrijk de broodjes na het afbakken met de geklaarde boter en strooi er wat zeezout over.
Kipburgers
- Snijd de kip fijn in de foodprocessor en meng met 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, poedersuiker, zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Mix vervolgens bloem met overige kruiden in een mengkom, kluts het ei in een diep bord en strooi de panko op een ander bord.
- Mix de ingrediënten voor de kaasvulling door elkaar en vorm 6 gelijke balletjes.
- Haal de kip uit de koelkast en verdeel in 6 gelijke delen. Draai balletjes, druk deze iets plat en druk vervolgens de kaasballetjes in de burgertjes.
- Haal de burgertjes door het bloemmengsel, dan door het ei, vervolgens weer door het bloemmengsel, het ei en tot slot door de panko.
- Plaats de burgers tot gebruik in de vriezer en ga verder met de saus.
- Verhit een laag olie in een koekenpan en bak de kipburgers in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar.
Mayonaise
- Maak ondertussen de mayonaise: breek het ei en scheid eiwit van de dooier.
- Meng de dooier met mosterd, azijn en schenk in een dun straaltje, al kloppende met een garde, de olie toe.
- Breng de mayonaise op smaak met zout en peper.
Chilisaus
- Hak pepers en knoflook in de foodprocessor fijn.
- Verhit een steelpan, voeg op de maïzena na, alle ingrediënten toe en laat 5 minuten doorkoken.
- Roer ondertussen de maïzena met een klein beetje water los en voeg aan de saus toe.
- Kook 1 minuut door en laat afkoelen.
- Meng de chilisaus met de mayonaise, bewaar tot gebruik in de koelkast en ga verder met het bakken van de burgers.
Garneren/afwerken
- Snijd de bolletjes doormidden en verdeel de slablaadjes over de broodjes.
- Volg met de kipburgers, chilisaus en eindig met het kapje van de bolletjes.
- Steek een prikker in de broodjes, zodat ze niet uit elkaar vallen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.