Dit prachtige chocoladetaartje laat zich van binnen en van buiten van zijn beste kant zien. De heerlijk zachte moelleux aan de binnenkant maakt de taart helemaal af!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat met bakpapier
- Tartelette vorm
- Saint Honore- en kartelspuitmondje
- 2x spuitzak
- Zeef
- Bevroren buis
- Deegroller
- Marmerenplaat en paletmes
Voorbereiding voor het chocoladetaartje
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Chocoladebodem maken
- Mix de boter, poedersuiker en het zout tot een zachte massa.
- Voeg het ei toe en roer kort door.
- Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder boven de kom, voeg het amandelmeel toe en meng alles kort tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot het ongeveer 4 millimeter dik is.
- Vet de tartelettevorm in met boter en zet op de bakplaat.
- Leg het uitgerolde deeg eroverheen. Druk het deeg goed in de vorm, let ook op de randen. Druk een deegroller over de vorm heen zodat het resterende deeg van de vorm gaat.
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taartbodem af in ongeveer 15 minuten.
- Laat de bodem afkoelen voor de opbouw van het chocoladetaartje.
- Zet daarna de oven terug naar 170 graden Celsius.
Moelleux maken
- Klop de eieren luchtig op.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Haal de boter vervolgens van het vuur en laat de pure chocolade in de boter smelten.
- Doe de suiker bij de eieren en klop verder.
- Roer de chocolademassa door en meng dit met de hand door het eiermengsel.
- Zeef de bloem boven de kom en spatel de moelleux kort tot een homogeen beslag. Meng ook de nootjes erdoorheen.
- Stort de moelleux op de afgebakken taartbodem en zet de vorm weer voor 12 minuten terug in de oven.
Italiaanse chocolade meringue maken
- Doe het water en suiker in een pan en kook tot 120 graden Celsius.
- Klop het eiwit op in de keukenmachine.
- Smelt de pure chocolade, gebruik 100 gram voor de meringue en de rest voor de decoratie.
- Als het suikerwater warm genoeg is, schenk dan rustig het suikerwater bij de eiwitten terwijl het klopt.
- Klop het eiwitmengsel verder door tot het schuim stevig is.
- Spatel vervolgens voorzichtig de gesmolten chocolade door het eiwitmengsel. Zorg dat het schuim mooi luchtig blijft.
- Doe de chocolade meringue in de spuitzak met de Saint Honoré spuit.
Chocolade decoratie maken
- Tempereer de overgebleven gesmolten chocolade.
- Doe de getempereerde chocolade in een spuitzak en knip er een klein puntje af.
- Pak de bevroren buis en leg dit op een bakpapiertje. Spuit kruislings de chocolade royaal over de hele buis, doe dit snel.
- Haal de chocolade, die nog flexibel is, van de buis en rol deze op. Vorm er een soort bolletje van, een soort vogelnestje.
Chocoladetaartje afwerken
- Los het chocoladetaartje uit de vorm.
- Spuit, met lange halen, strepen chocolade meringue van buiten naar binnen op het taartje, zodat er een soort bloem ontstaat.
- Spuit precies in het midden van de chocoladetaart met een kartelspuit nog een klein rozetje.
- Zeef een klein beetje cacaopoeder over de bovenkant van de taart en leg de chocoladedecoratie in het midden.
- Voeg vervolgens nog een beetje bladgoud toe aan het chocoladetaartje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.