E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chiacchiere

Chiacchiere zijn Italiaanse carnavalskoeken. Deze lekkernij van deeg en drank wordt bedolven onder poedersuiker, voor de echte zoetekauw!

Koekjes
(0) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 500 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 6 gram bakpoeder
  • 125 milliliter Marsala (versterkte wijn)
  • 1 liter zonnebloemolie
  • poedersuiker om te strooien

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verhit de olie in een diepe koekenpan tot 180 º.

Bereidingswijze

  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Bestrooi de rand met wat zout.
  • Doe de boter in het kuiltje en voeg de suiker, vanillesuiker, eieren en bakpoeder toe.
  • Voeg steeds wat van de bloem toe en kneed vanuit het midden.
  • Voeg scheutje voor scheutje de marsala toe. Het moet een goed kneedbaar deeg worden.
  • Pak het in in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.
  • Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter.
  • Snijd er vierkantjes uit van ongeveer 10 bij 6 cm en bij voorkeur met een gekarteld wieltje.
  • Bak de chiacchiere in kleine porties knapperig bruin.
  • Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.