Voorbereiding
- Verwarm oven voor op 220˚C.
- Week de gelatine voor de mousse in koud water tot zacht.
- Teken cirkels met een doorsnede van 4 cm en 3 cm op het bakpapier.
- Leg een taartring met een diameter van 18 centimeter klaar.
- Leg een rol acetaat klaar.
Pistachebodem
- Maal pistache met helft van suiker fijn.
- Klop eiwitten met rest van suiker op.
- Meng eieren door pistache.
- Laat boter smelten en meng dit samen met de bloem door het ei-pistachemengsel.
- Spatel de eiwitten erdoor.
- Smeer uit op de bakplaat en bak 10-12 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Snijd een cirkel uit van 18 centimeter uit de afgekoelde cakes.
- Bekleed de taartring met acetaatrol en leg de bodem in de vorm.
- Verlaag de oventemperatuur naar 170˚C.
Kersenmousse
- Ontpit de kersen en doe in een pan met 3 eetlepels water, 25 gram suiker en citroensap.
- Breng aan de kook en pureer met de staafmixer.
- Los gelatine hierin op, voeg wijn toe en zet in de koelkast om af te koelen.
- Breng 50 milliliter water en 125 gram suiker aan de kook tot 120˚C om suikersiroop te maken.
- Klop eiwitten op en giet al kloppend voorzichtig de suikersiroop over de eiwitten.
- Giet de kersenpuree erbij en meng goed door.
- Klop slagroom op en meng door het eiwit/kersenmengsel. Giet dit op de pistachebodem in de vorm en zet in de vriezer.
Vlierbloesemgelei
- Verdun de vlierbloesemsiroop met water.
- Warm een deel van de siroop op en los de gelatine erin op. Zet in de koelkast om op te stijven.
Bloesemtakken
- Kleur een deel van het fondant roze en maak er bloesem van.
- Smelt chocolade au bain-marie en schenk een beetje in een cornetje.
- Haal de opgesteven taart uit de vriezer.
- Teken met de chocolade takken op de opgesteven mousse en leg de bloesem erop.
- Overgiet de taart met gelei en zet terug in de vriezer.
Lemon curd
- Rasp en pers de citroen uit.
- Smelt de suiker en boter in een pannetje.
- Voeg vervolgens de citroensap en rasp toe en meng goed door.
- Voeg het ei toe en blijf goed roeren tot het ingedikt is (zonder te koken).
- Stort de lemon curd op een bord en laat afkoelen.
Macarons
- Maal amandelschaafsel met poedersuiker en cacao fijn en doe ik kom.
- Kook suiker met water tot suikersiroop.
- Klop 75 gram eiwitten op tot wit en bijna stijf.
- Zet mixer op middelhoge stand en giet suikersiroop erover. Laat draaien tot de meringue wat afgekoeld is.
- Meng overige eiwit met de droge ingrediënten en schep een klein beetje door de meringue.
- Meng vervolgens de rest er goed door.
- Deel het beslag en kleur de helft lichtgeel en de andere helft lichtgroen/blauw.
- Doe het beslag in twee spuitzakken.
- Spuit halve bolletjes van 4 cm (lichtgroen/blauw) en 3 cm (lichtgeel) op een bakplaat. Tik tegen onderkant om te egaliseren.
- Bak 10-12 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Samenstellen
- Decoreer de groen/blauwe macarons met kersenbloesem van chocolade en fondant en plak ze rondom de taart.
- Vul de gele macarons met een randje lemoncurd en plaats middenin een halve amarenekers. Plaats ze rechtop bovenop de taart.
- Plaats tussen de gele macarons verse kersen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.