Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Rasp
- Kaasschaaf
- Grillpan
- steelpannetje
- Knijpers om vlees in de pan mee om te draaien
- Bakpan
- Glazen kommetjes
- Rvs kom om gehakt in te kneden
- Snijplank
- Messen
- Theedoek voor over rvs kom heen om te laten rijzen
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
Hamburgerbroodjes
- Doe de gezeefde bloem, boter, suiker, gedroogde Italiaanse kruiden, zout en gist in de kom van de keukenmachine.
- Giet 120-135 milliliter warm water erbij en laat het op middelhoge stand draaien met de mijter.
- Na ongeveer 10 minuten moet het een elastisch deegje zijn. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken.
- Laat het deeg even 10 minuutjes rijzen.
- Geraspte kaas in het deeg kneden, zorgen dat er geen kaas aan de bovenkant van de bolletjes is.
- Kneed het deeg met de hand nog even door en verdeel in 6 bolletjes van 40 gram.
- Laat deze bolletjes ongeveer 20 minuten rijzen.
- Draai de temperatuur van de oven terug naar 200 graden.
- Bak voor 10-15 minuten.
Hamburgers met pancetta en kaas
- Kneed gehakt met kruiden en ei.
- Maak 6 kleine platte burgers met een ronde kleine uitsteker (ongeveer 30 gram en goed platdrukken).
- Gril de burgers in een grillpan (8-9 min).
- Gril pancetta naast de burgers in de grillpan.
- Snijdcheddar kaas in plakjes en voeg toe aan de burgers op de grillpan zodat het smelt.
Rode ui chutney
- Snijd rode ui in plakjes.
- Bak licht aan in een pan met de olijfolie.
- Voeg tijdens het bakken suiker toe.
- Voeg dan 50 gram water, rode wijn, rode wijn azijn en balsamico toe en laat 20 minuten op laag vuur laten pruttelen totdat de uitjes zacht zijn.
Afwerking/decoratie
- Stel de burgers samen door de broodjes te beleggen met de hamburgers, de rode ui chutney, de kaas en de sla.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.