Cheesecake met chocolade
Deze cheesecake met verschillende soorten chocola doet een beetje denken aan een zwart-wit portret. Maak het zelfportret af met een lijst van een (niet te dik) laagje schuim.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Bakpapier
- Aluminiumfolie
- Verstelbare vierkante bakvorm
- Handmixer
- Spuitzakken
- Spuitmond met kartel
- Brander
- Penselen
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Taartbodem met crumble
- Mix 50 gram boter, de suiker en het zout met de hand tot kruim.
- Voeg de bloem toe en meng net zo lang tot er een grove kruim ontstaat.
- Spreid het beslag uit over een bakplaat en zet in de oven.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden en bak de crumble in 20 minuten af.
- Hak 50 gram hazelnoten fijn en smelt de overige boter in een pan.
- Haal de crumble uit de oven.
- Sla de afgekoelde crumble fijn met een deegroller en roer het samen met de hazelnoten door de gesmolten boter.
- Leg aluminiumfolie op de bakplaat met een vel bakpapier eroverheen.
- Zet daarbovenop de verstelbare vierkante bakvorm.
- Schuif de bakvorm ongeveer op A4-formaat, vouw het aluminiumfolie omhoog en over de rand en zet zo de bakring vast zodat de maat niet kan verschuiven.
- Stort nu de koekbodem in de bakvorm en druk goed aan.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartbodem in 10 minuten af.
- Haal de koekbodem uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
Cheesecakevulling
- Klop de roomkaas voor 30 seconden.
- Meng één voor één in deze volgorde de ingrediënten erdoor, nadat het vorige ingrediënt is opgenomen: suiker, bloem, rasp, vanille, cacao, kardemomzaadjes, eieren, dooiers, crème fraîche.
- Schenk de massa op de taartbodem in de bakvorm tot er een laagje van ongeveer 2 tot 3 centimeter ontstaat.
- Zet de taart in de oven en draai na 15 minuten de temperatuur terug naar 100 graden.
- Bak de taart af in 30 minuten.
- Doe de oven uit, zet hem open en laat de taart nog een uur staat met de deur op een kier.
- Haal de taart er na een uur uit en laat verder afkoelen.
Botercrème
- Klop het eiwit en de suiker au bain-marie voor drie minuten tot de suiker opgelost is.
- Doe het mengsel in de mengkom en klop voor ongeveer 10 minuten op hoge snelheid tot het is afgekoeld.
- Voeg vervolgens de koude boter in stukjes toe tot alles opgenomen is.
- Deel de massa in drieën en geef het drie oplopende tinten bruin.
- Vul drie spuitzakjes zonder spuitmondje en leg ze koud weg.
Meringue
- Klop het eiwit en de suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost.
- Klop het mengsel daarna in de staande mixer met de bolgarde koud tot een stevige massa.
- Doe de meringue in een spuitzak met een kartelspuitmond.
Portret
- Bepoeder het werkblad met poedersuiker en rol de marsepein uit in het formaat van de taartring.
- Schilder de afbeelding op de marsepein met eetbare verf.
- Gebruik de botercrème om kleine stippen te maken op je schilderwerk.
- Knip een heel klein gaatje in de punt van de spuitzak en knijp voorzichtig.
- Trek terug als er een klein beetje botercrème uitkomt en beschilder de bovenkant met stippen.
- Haal je cheesecake uit de koeling en bepoeder de bovenkant met poedersuiker.
- Pak de punten van het bakpapier en vouw deze aan één kant onder het marsepein.
- Leg deze kant op je taart en trek nu langzaam het papier onder de marsepein vandaan, net als een sticker.
- Spuit de randen van de taart af met de meringue.
- Brand de rand af om het effect van een schilderijlijst te krijgen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.