Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker voor de au bain-marie schaal.
- Vet een springvorm met een diameter van 18 centimeter in, bekleed de bodem met bakpapier en de buitenkant van de vorm met aluminiumfolie.
- Zet een grote vierkante of rechthoekige rvs-ovenschaal klaar waar de springvorm in past (hierin wordt de taart au bain-marie gebakken).
Bodem
- Hak macademianoten, bloem en suiker fijn in een keukenmachine. Blijf mixen tot een gladde crème.
- Druk op de bodem van het bakblik.
- Bak de bodem ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven.
- Haal uit de oven.
Cheesecake
- Klop alle ingrediënten voor de cheesecake in een beslagkom tot een luchtig beslag.
- Zet de rvs-ovenschaal in de oven.
- Schenk de cheesecakevulling op de bodem in de springvorm.
- Plaats de springvorm in de au bain-marieschaal in de oven.
- Vul de au bain-marieschaal met kokend water tot de halverwege het bakblik.
- Sluit de oven en bak de taart in 1 uur gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Garnering
- Week gelatineblaadjes in koud water ongeveer 10 minuten tot zacht.
- Maak de aardbeien schoon.
- Doe de helft van de aardbeien in een steelpan met dikke bodem. Voeg suiker en citroensap toe en kook tot een jam.
- Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine en maïzena toe. Roer goed door tot een egale saus.
- Laat afkoelen en opstijven.
- Decoreer de afgekoelde cheesecake met de rest van de aardbeien en serveer met de aardbeiensaus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.