Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- 3 bakblikken Ø 20 centimeter
- Suikerthermometer
- Paletmes
- Ballonnen
- Zester
Voorbereidingen
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 175 graden.
Cake
- Klop in een mengkom boter en suiker romig en voeg 1 voor 1 eieren toe.
- Pak 2 kommen en voeg aan de ene kom droge ingrediënten en aan de andere kom natte ingrediënten toe.
- Voeg de helft van de droge ingrediënten aan het botermengsel toe en meng goed. Doe hetzelfde met de helft van de natte ingrediënten en herhaal deze stappen.
- Vet de bakblikken in met een beetje boter of bakspray.
- Klop het beslag glad en verdeel over de bakblikken.
- Plaats de baklikken in de voorverwarmde ovens en bak de cakes in 45 minuten goudbruin en gaar.
Botercrème
- Verwarm in een pan de helft van de suiker en 120 milliliter water tot 118 graden.
- Klop, als de siroop 113 graden is, eiwitten met de overige suiker en zout schuimig.
- Voeg vervolgens de suikersiroop (118 graden) in een dun straaltje aan de eiwitten toe en klop het schuim lauwwarm.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de boter toe samen met het vanille extract en volg met champagne naar smaak.
Ganache
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm een kom met chocolade en slagroom au bain-marie tot de chocolade gesmolten is.
Suikerbellen
- Verwarm een pan met suiker, glucosesiroop en 35 gram water tot 150 graden.
- Vul de ballonnen met water en plaats deze op een rooster.
- Giet de suikersiroop over de ballonnen, laat uitharden en verwijder vervolgens de ballonnen.
Afwerken/decoratie
- Leg een plak cake op het taartkarton en volg met een laag botercrème.
- Herhaal deze stappen en dek de taart af met de laatste plak cake.
- Smeer de taart losjes af en zorg dat je delen van de taart blijft zien (naked).
- Maak een drip aan een kant van de taart met de ganache. Hierbij smeer je een laag over de bovenkant van de taart en laat je de ganache aan de zijkant naar beneden druppelen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.