E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Groene gemBERG

Deze cassata is een variatie op de klassieker. Zo is er namelijk gember aan toegevoegd! In combinatie met chocolade en het traditionele gekonfijt fruit. Extra leuk: hij ziet er ook uit alsof het een klassieke cassata is!

Anne

Recept van
Anne

Cake
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 16 eieren
  • 860 gram kristalsuiker
  • 20 gram vanillesuiker
  • 480 gram bloem
  • Rasp van 2 citroenen
  • 2 theelepels oranjebloesemwater
  • 2 theelepels pistache aroma
  • Scheut koffielikeur

Vulling

  • 1250 gram ricotta 
  • 200 gram poedersuiker
  • Gekonfijte gember
  • 100 gram pure chocolade 
  • 15 gram kaneel
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Gekonfijte limoenschil
  • Gekonfijte citroenschil
  • Gekonfijte sinaasappelschil
  • 50 gram amandelen
  • 30 milliliter melk

Decoratie

  • 800 gram marsepein
  • Groene kleurstof
  • 200 gram amandelschaafsel
  • 150 gram gekonfijte kersen
  • Koffielikeur om mee te tremperen

Bereidingswijze

De aangesneden cassata met gember, chocolade en gekonfijt fruit van Anne.Deze cassata heeft de vorm van een groene berg gekregen. Dat refereert naar Sicilië, waar deze taart vandaan komt. Volgens Janny is het een heel herkenbare cassata aan de buitenkant! De vulling bestaat uit gember, chocolade en natuurlijk gekonfijt fruit.

Meer weten over de cassata?

Dit is een cassata 

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Mengkom
  • Spatel
  • Deegroller
  • Bakvorm (26 centimeter)
  • Bakvorm (18 centimeter)
  • Paletmes
  • Steelpan
  • Kartelmes
  • Bakmat
  • Huishuidfolie

Voorbereiding voor de cassata

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet het bakblik in en bestrooi met bloem.

Biscuit

  • Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een pan. Zet op laag vuur en roer gelijkmatig door.
  • Giet de mix na een paar minuten in de staande mixer. Klop tot een luchtig geheel.
  • Spatel vervolgens de bloem door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan één kom de citroenrasp en het oranjebloesemwater toe. Voeg aan de andere kom de pistache aroma toe.
  • Bak de cakes in 25 minuten gaar.

Vulling van de cassata

  • Doe de helft van de ricotta in een kom.
  • Voeg gember, chocolade, kaneel en sinaasappelrasp en de helft van de poedersuiker aan de kom toe.
  • Mix dit goed door.
  • Doe de andere helft van de ricotta in een andere kom.
  • Voeg hier de limoen-, citroen- en sinaasappelschillen, amandelen en rest van de poedersuiker aan toe.
  • Mix dit goed door.

Decoratie

  • Meng de groene kleurstof met de marsepein.
  • Rol de marsepein uit tot een dunne laag.
  • Bedek de taartvorm met huishoudfolie en leg daar de marsepein laag in.
  • Snijd overtollige marsepein stukken af. Steek met een kom een rondje in het midden.

Opbouw van de cassata

  • Snijd het biscuit in verticale stukken en bedek daar de hele taartvorm mee.
  • Trempeer de taart met de koffielikeur.
  • Vul de taartvorm met de gember-ricotta.
  • Zet de taartvorm in de koelkast.
  • Bekleed de andere taartvorm op dezelfde manier met marsepein.
  • Snijd het biscuit in horizontale stukken.
  • Trempeer het biscuit met de koffielikeur.
  • Verdeel de ricotta vulling over de 2 lagen.
  • Bedek de bovenste laag met de overige ricotta en gekonfijte kersen.
  • Maak een rand met een laag gras van marsepein.
  • Maak boompjes van de marsepein. Zet deze op de taart.
  • Decoreer de taart met limoen-, citroen- en sinaasappelschillen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.