In deze cassata zit gekonfijte gember, peren, abrikozen en pruimen. Volgens Janny smaakt dat heel goed! In dit recept maak je zelf marsepein en kleur je het met kleurstof.
Wil je meer weten over de klassieke cassata?
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Mengkom
- Zeef
- Maatbeker
- Weegschaal
- Vierkante bakvorm (20 centimeter)
- Cakevorm (11 bij 22 centimeter)
- Bakpapier
- Satéprikker
- Kaasdoek
- Spatel
- Vershoudfolie
- Spuitzak
- Spuitmond
- Meloenbolletjeslepel
Voorbereiding voor de cassata
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet de bakvormen in.
Gekonfijte vruchten
- Schep met een lepel bolletjes uit de peer, abrikozen en pruimen.
- Kook de peer in een suikersiroop van 500 gram suiker en 500 milliliter water tot ze doorschijnend en zacht zijn in ongeveer 30 minuten.
- Herhaal bovenstaand proces voor de abrikozen en pruimen.
Gekonfijte gember
- Schil en snijd de gember in kleine blokjes.
- Kook de gember eerst in kokend water en laat een paar minuten doorkoken. Giet het water vervolgens weg en vang de gember op.
- Kook de gember vervolgens in een suikersiroop van 100 milliliter water en 100 gram suiker in ongeveer 30 minuten.
Biscuit
- Klop de eieren en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
- Zeef de bloem geleidelijk boven het eiermengsel.
- Smelt de boter samen met de room. Voeg dit toe aan het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen. Gebruik ongeveer één derde voor de (kleine) cakevorm en twee derde voor de (grote) vierkante bakvorm.
- Bak de kleine cake 30 minuten en de grote cake 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
Vulling van de cassata
- Laat de ricotta uitlekken in de kaasdoek.
- Meng de ricotta met poedersuiker, perenlikeur en een scheut siroop van de gekonfijte vruchten.
Marsepein
- Meng het amandelmeel met de poedersuiker.
- Voeg geleidelijk het eiwit toe tot er een samenhangend mengsel ontstaat.
- Kleur het marsepein: een deel lichtgroen, een deel donkergroen en kleine delen voor de strikken in licht- en donkerrood.
Opbouw van de cassata
- Snijd de cake in 3 lagen. Snijd de kleine taart doormidden zodat er 2 helften zijn om te stapelen.
- Trempeer de cakes met een klein beetje perenlikeur.
- Begin met een laag cake, dan een laag ricotta vulling. Leg hier wat stukjes gekonfijte vruchten en pure chocolade op. Herhaal voor elke laag.
- Bedek de taarten met een grote plak marsepein.
- Laat de taarten afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Maak van de licht- en donkerrode marsepein strikken.
- Decoreer de taart af met de gekonfijte vruchten en royal icing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.