Voorbereiding
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Bedek een springvorm met een diameter van 18 centimeter met een strook acetaat.
- Vet een springvorm van dezelfde grootte in met boter en bestuif met bloem.
Cheesecakevulling
- Laat de gelatine in koud water weken.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Rasp de wortelen en overgiet met kokend water. Laat goed uitlekken en pureer.
- Meng ricotta, mascarpone, gesmolten chocolade en suiker voorzichtig door elkaar.
- Warm de slagroom op en smelt de gelatine hier in. Meng door het ricottamengsel.
- Spatel de gepureerde wortelen, vanille extract en het rasp van sinaasappel door de vulling.
- Vul een springvorm met de cheesecakevulling en zet in de viezer.
Amandelbodem
- Maal amandelen fijn in een keukenmachine.
- Meng hier bloem, suiker, boter, dooier en amandelextract doorheen.
- Vul de ingevette springvorm met het amandelbeslag en bak ongeveer 15 minuten in de hete oven.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Zodra de bodem gaar is, haal uit de vorm en laat iets afkoelen op een rooster.
- Smeer een laagje gesmolten chocolade over de bodem en laat even opstijven.
- Haal de cheesecakevulling uit de vriezer en leg de bodem bovenop de vulling. Druk goed aan en zet terug in de koeling.
Frosting
- Klop mascarpone, suiker en vanille extract tot alles goed is gemengd.
- Klop de slagroom op en spatel dit door het mascarponemengsel.
- Doe de frosting in een spuitzak met kartelmondje.
Samenstellen
- Haal de cheesecake uit de koeling.
- Verwijder de vorm en leg op een bord.
- Decoreer de taart met toefjes frosting en blanke amandelen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.