Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Mengkom
- Spatel
- Houten lepel
- 2 springvormen 20 centimeter
- 2 bakplaten
- Bakpapier
- 2 spuitzakken
- Suikerthermometer
- Steelpan
- Taartzaag
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Cake
- Voeg boter en suiker in een mengkom en klop luchtig.
- Volg met eieren en vanille extract en meng goed.
- Schenk vervolgens melk en de overige droge ingrediënten erbij en draai tot een glad beslag.
- Snijd de appels ondertussen in fijne blokjes en spatel door het beslag.
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Verdeel het beslag over het bakblik en plaats circa 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Room
- Verhit een pan met 300 gram suiker en laat goed karamelliseren (mag vrij donker zijn).
- Verhit in een andere pan 150 milliliter slagroom met koffiepoeder.
- Schenk het warme slagroommengsel bij de karamel en laat vervolgens afkoelen.
- Breng in een pan melk, 50 gram suiker en vanillemerg aan de kook.
- Meng in een kom een beetje van het hete melkmengsel en de custardpoeder.
- Voeg het custardpapje terug aan de pan met melk en laat enkele minuten doorkoken.
- Stort de room vervolgens op een bord, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
- Maak een Zwitserse room door een deel opgeklopte slagroom met 2 delen banketbakkersroom te mengen. Voeg in de opgeklopte slagroom nog wat gelatine toe voor de stevigheid.
- Schep het roommengsel in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Crumble
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble in een kom en spatel goed door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het crumble-mengsel erover.
- Plaats de bakplaat in de voorverwaande oven en bak de crumble in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
Abrikozen
- Meng bindmiddel met suiker en voeg aan abrikozenpulp toe.
Botercrème
- Klop boter luchtig in de keukenmachine.
- Voeg beetje bij beetje suiker toe.
- Volg, als de suiker volledig is opgenomen, slagroom toe.
- Laat 10 minuten draaien op de hoogste stand tot een luchtige crème.
Afwerking/decoratie
- Snijd de cake over de lengte in 3 gelijke lagen.
- Plaats een laag cake op een taartkarton.
- Vul de tussenlagen met abrikozen, room en crumble en sluit af met cake.
- Smeer de taart af met botercrème en garneer met pecannoten en eventueel nog een toef slagroom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.