Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Mengkom
- Steelpan
- 2 springvormen 20 centimeter
- 2 springvormen 15 centimeter
- Bakpapier
- Rasp
- Spatel
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes
- Taartkarton
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Cake
- Scheid de eieren en bewaar eiwit en eierdooiers in 2 aparte mengkommen.
- Klop eiwit met een snuf zout tot stijve pieken.
- Meng eierdooiers met rum, klop met een garde goed door en spatel door de opgeklopte eiwitten.
- Zeef amandelmeel en bloem boven het eiwitmengsel en spatel nogmaals goed door.
- Bekleed 2 springvormen van 20 centimeter en 2 springvormen van 15 centimeter met bakpapier.
- Verdeel het cakebeslag over de springvormen en plaats deze 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Kokoscrème
- Smelt in een mengkom chocolade en kokosmelk au bain-marie en laat afkoelen.
- Klop mascarpone los met kokosextract naar smaak, voeg het witte chocolademengsel toe en meng goed.
- Klop vervolgens slagroom stijf en spatel door de crème.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Botercrème
- Smelt in een kom chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
- Klop boter met poedersuiker romig en spatel door de gesmolten chocolade.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Lime curd
- Klop in een mengkom eierdooiers, eieren, limoenrasp, limoensap en suiker au bain-marie lobbig.
- Haal de kom van de pan, voeg boter toe en laat volledig oplossen.
- Laat de lime curd vervolgens afkoelen.
Truffels
- Smelt in een kom chocolade samen met slagroom au bain-marie.
- Voeg, als de chocolade gesmolten is, boter toe en meng goed.
- Volg met vanille extract, sinaasappelrasp, kokosrasp en roer goed door.
- Laat het mengsel afkoelen en draai er vervolgens gelijke bolletjes van. Verstop in elk bolletje een hazelnoot.
- Rol de bolletjes vervolgens door de overgebleven kokosrasp en bewaar de truffels op een koele plaats.
Afwerken/decoreren
- Snijd de cakes over de breedte doormidden.
- Plaats een plak cake op een taartkarton.
- Vul 2 spuitzakken met botercrème en kokoscrème.
- Spuit een cirkel botercrème op de bodem, vul de binnenkant met een laag lime curd en volg met een laag kokoscrème.
- Herhaal de voorgaande handelingen en bouw op die manier de lagen van de taart op.
- Smeer de taart af met de overige kokoscrème, garneer met het restje geraspte kokos en decoreer met de truffels.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.