Voorbereiding
- Warm oven voor op 220°C.
- Teken 6 cirkels van 5 centimeter en 6 cirkels van 2,5 centimeter op een bakpapier.
Soesjes
- Smelt boter met water in een pan en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en voeg snel bloem toe. Roer goed tot een zachte bal. Zet terug op vuur en kook voor 3-5 minuten onder constant roeren.
- Laat het beslag iets afkoelen en voeg één voor één de eieren toe. Roer goed tot een glad, glanzend deeg.
- Doe in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1,5 centimeter.
- Spuit rondjes deeg op de getekende cirkels en maak ze glad met een vochtige vinger. Bak ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
- Verlaag dan de oventemperatuur naar 200°C en bak nog 10-15 minuten.
- Haal de soezen uit de oven, prik ze in met een satéprikker zodat het stoom kan ontsnappen. Stop terug in oven en laat 5 minuten opdrogen.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op rooster.
Chocoladeroom
- Warm ¾ van de melk op met het vanillestokje.
- Meng de dooiers met suiker en zetmeel en overige melk.
- Giet een scheutje warme melk op het eimengsel en roer goed. Giet alles terug in de pan en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het ingedikt is.
- Voeg dan de chocolade toe, laat even smelten en meng het vervolgens goed door.
- Giet de room op een bord, dek af met folie en laat afkoelen.
- Verwijder het vanillestokje en doe de room in een spuitzak.
Kokosroom
- Warm kokosmelk op met het vanillestokje.
- Meng dooiers met suiker, zetmeel en een scheutje melk.
- Giet warme kokosmelk op het eimengsel en roer goed. Giet alles terug in de pan en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het ingedikt is.
- Giet op een bord, dek af met folie en laat afkoelen.
- Snijd ananas in kleine stukjes, houd een stukje achter ter decoratie.
- Verwijder het vanillestokje en roer de ananas door de afgekoelde room.
- Doe in een spuitzak.
Mangoroom
- Week gelatine in koud water.
- Klop slagroom en mascarpone apart op. Spatel door elkaar.
- Smelt in een klein pannetje gelatine met aanhangend water en voeg toe aan de room.
- Pureer de mango met citroen en spatel dit door de room. Doe in een spuitzak.
Chocoladeganache
- Breek de chocolade in stukken en doe in een diepe kom.
- Breng room aan de kook en giet over de chocolade.
- Laat even staan zodat de chocolade smelt en roer vervolgens goed.
- Laat afkoelen.
Glazuur
- Verwarm fondant tot 50°C.
- Voeg eventueel wat water toe als het te dik is, of poedersuiker als het te dun is. Verdeel in tweeën.
- Breng een deel op kleur met oranje kleurstof.
Samenstellen
- Stop in een grote en een kleine soes een paar frambozen en vul op met de chocoladeroom.
- Vul een kleine en een grote soes met de kokosroom en doe hetzelfde met de mangoroom.
- Doop de soezen met chocoladeroom tot halverwege in de ganache en zet de kleine soes op de grote soes.
- Doop de soezen met kokosroom tot halverwege in de witte fondant en zet de kleine soes op de grote soes.
- Doop de soezen met mangoroom tot halverwege in de oranje fondant en zet de kleine soes op de grote soes.
- Klop de slagroom en mascarpone apart op en meng door elkaar. Breng op smaak met de vanillesuiker.
- Doe de mascarponeslagroom in een spuitzak met kleine ster spuitmond. Maak een kraagje waar de soesjes op elkaar staan met kleine toefjes slagroom.
- Garneer de soezen met een framboos, stukje ananas en mango.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.