Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een (of twee) springvorm(en) met een diameter van 26 centimeter met bakpapier en vet de vorm in met boter.
Red velvet cake
- Klop de boter en suiker in een mengkom tot het bleek en luchtig is.
- Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe en klop verder tot de suiker is opgelost.
- Meng in een maatbeker de rode kleurstofpoeder, het vanille-extract en de karnemelk.
- Zorg ervoor dat het helderrood gekleurd is.
- Zeef in een andere kom de bloem samen met de cacaopoeder.
- Voeg het karnemelkmengsel en het bloemmengsel in twee helften toe aan de boter en klop totdat alles is opgenomen.
- Schraap de zijkant van de kom regelmatig schoon.
- Klop de massa tot een glad beslag en voeg de bicarbonaat soda en azijn toe.
- Meng tot alles is opgenomen.
- Giet het beslag in de springvorm en bak in circa 35-40 minuten gaar.
- Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
- Laat de oven aan staan.
Vanillecake
- Indien u een springvorm heeft, maak deze schoon en bekleed opnieuw met bakpapier en vet de vorm in met boter.
- Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderige consistentie.
- Meng in een ander kom melk, eieren en vanille-extract samen.
- Giet bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.
- Schraap de wand van de kom regelmatig schoon.
- Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30-35 minuten gaar.
- Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
- Laat de oven aan staan.
Blauwe vanillecake
- Indien u een springvorm heeft, maak deze schoon en bekleed opnieuw met bakpapier en vet de vorm in met boter.
- Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderige consistentie.
- Meng in een ander kom melk, eieren, vanille-extract en blauwe kleurstof samen.
- Giet bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.
- Schraap de wand van de kom regelmatig schoon.
- Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30-35 minuten gaar.
- Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
- Laat de oven aan staan.
Aardbeienjam
- Pureer de aardbeien en breng met de suiker aan de kook.
- Laat circa 4 minuten doorkoken.
- Schenk in een kommetje en laat afkoelen.
Botercrème
- Doe melk en bloem in een pan op middelhoog vuur. Breng al roerend aan de kook.
- Klop tot het indikt, neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop boter en suiker wit en luchtig.
- Voeg vanille-extract en het afgekoelde bloemmengsel toe. Klop goed door tot het zeer luchtig is. Verdeel de botercrème in drieën.
- Breng een deel op kleur met de blauwe kleurstofpoeder en een tweede deel met de rode kleurstofpoeder. Laat het derde deel wit.
Samenstellen
- Snijd witte cake en rode cake in drie lagen.
- Snijd uit de blauwe cake in het midden een cirkel, zodat u een blauwe ring heeft.
- Stapel om en om de witte en rode cake op elkaar.
- Snijd bij de laatste drie cakelagen een cirkel uit het midden ter grootte van de blauwe cake zodat deze daar straks in kan.
- Haal de taart weer uit elkaar.
- Smeer de rode cakelagen in met een dunne laag aardbeienjam en smeer een dunne laag botercrème op iedere cakelaag.
- Stapel de taart als volgt op: een rode cakelaag, een witte cakelaag en een rode cakelaag, etc. Leg de drie cakelagen met een gat er in bovenop.
- Leg de blauwe cakering in het gat.
- Doe de overige botercrème in spuitzakken.
- Spuit rode botercrèmetoefjes aan de zijkant van de cake.
- Decoreer de bovenkant van de taart als volgt:
- spuit met kleine toefjes botercrème een witte ster in het midden van de taart.
- spuit om de ster een blauwe cirkel van kleine toefjes.
- spuit daar een rode ring omheen van kleine toefjes.
- spuit op de rest van de taart een witte ring met kleine toefjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.