E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cannoli

Deze gefrituurde koekjes komen uit Sicilië. Traditioneel wordt cannoli gevuld met ricotta en gekonfijte citrusschil, maar Robèrt geeft je een variant met witte chocolade ganache en pistache. Daarvoor gebruiken we pistachepasta uit, uiteraard, Sicilië.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Koekjes
Bakvideo
(170) reviews

Ingrediënten

Vulling

  • 125 gram slagroom
  • 250 gram witte chocolade callets
  • 2 eetlepels pistachepasta

Deeg

  • olie (frituur)
  • 200 gram bloem
  • 50 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 25 gram kristalsuiker
  • 50 gram Marsala (versterkte wijn)
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 gram kaneel
  • 1 gram cacaopoeder
  • 4 gram zout

Opbouw

  • 3 eetlepel pistache (fijngehakt)
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 50 gram pure chocolade
  • 6 frambozen

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Deegroller
  • Frituurpan
  • Ronde uitsteker van ø 10 centimeter
  • 3 rvs-buisjes van ø 2,5 centimeter
  • Spuitzak met gekartelde spuitmond
  • Cornetje

Voorbereiding voor cannoli

  • Verwarm de frituurpan tot 180 graden.

Vulling

  • Breng de slagroom aan de kook.
  • Giet de warme room over de witte chocolade.
  • Laat 5 minuten staan en roer goed door tot een gladde ganache.
  • Voeg de pistachepasta toe en roer goed door.
  • Proef goed of je nog extra pistache moet toevoegen.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.

Deeg

  • Kneed een stevig deeg van alle ingrediënten, behalve het eiwit.
  • Kneed niet te lang, alles moet net gemengd zijn.
  • Verpak het deeg in folie en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  • Bestuif je werkblad met bloem.
  • Rol het deeg uit tot 6 millimeter dikte.
  • Steek 6 cirkels uit.
  • Rol de cirkels uit tot ovale lapjes en wikkel ze om de rvs-buisjes.
  • Plak de uiteinden vast met wat eiwit.
  • Frituur de cannoli in circa 3 minuten goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
  • Verwijder zo snel mogelijk de buijes.
  • Laat de cannoli verder afkoelen.

Opbouw

  • Klop de vulling los. Klop niet te lang, want dan wordt de ganache te slap.
  • Schep de vulling in de spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Vul de cannoli met de ganache.
  • Doop de zijkanten in de gehakte pistachenootjes.
  • Bestrooi ze licht met poedersuiker.
  • Smet de pure chocolade au bain-marie.
  • Vul het cornetje met de chocolade en spuit een zigzag patroon op de cannoli.
  • Garneer met de gehalveerde frambozen.

Meer recepten van Robèrt?

Die vind je hier!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.