Benodigdheden
- Keukenmachine met toebehoren
- Deegroller
- Frituurpan
- Ronde uitsteker van ø 10 centimeter
- 3 rvs-buisjes van ø 2,5 centimeter
- Spuitzak met gekartelde spuitmond
- Cornetje
Voorbereiding voor cannoli
- Verwarm de frituurpan tot 180 graden.
Vulling
- Breng de slagroom aan de kook.
- Giet de warme room over de witte chocolade.
- Laat 5 minuten staan en roer goed door tot een gladde ganache.
- Voeg de pistachepasta toe en roer goed door.
- Proef goed of je nog extra pistache moet toevoegen.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Deeg
- Kneed een stevig deeg van alle ingrediënten, behalve het eiwit.
- Kneed niet te lang, alles moet net gemengd zijn.
- Verpak het deeg in folie en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
- Bestuif je werkblad met bloem.
- Rol het deeg uit tot 6 millimeter dikte.
- Steek 6 cirkels uit.
- Rol de cirkels uit tot ovale lapjes en wikkel ze om de rvs-buisjes.
- Plak de uiteinden vast met wat eiwit.
- Frituur de cannoli in circa 3 minuten goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
- Verwijder zo snel mogelijk de buijes.
- Laat de cannoli verder afkoelen.
Opbouw
- Klop de vulling los. Klop niet te lang, want dan wordt de ganache te slap.
- Schep de vulling in de spuitzak met gekarteld spuitmondje.
- Vul de cannoli met de ganache.
- Doop de zijkanten in de gehakte pistachenootjes.
- Bestrooi ze licht met poedersuiker.
- Smet de pure chocolade au bain-marie.
- Vul het cornetje met de chocolade en spuit een zigzag patroon op de cannoli.
- Garneer met de gehalveerde frambozen.
Meer recepten van Robèrt?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.