Cake met perzik en vlierbloesem
Een plaatje, deze taart. Met al die verschillende pasteltinten. Een lentetaart, die ook best in januari kan volgens de jury. Heerlijk met perzik en vlierbloesem.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Staafmixer
- Twee ronde bakvormen met een diameter van 18 centimeter
- Spuitzakken groot en klein
- Rond spuitmond, groot en klein
- Blaadje spuitmond groot en klein
- Bloemennagel
- Huishoudfolie
- Satéprikker
- Thermometer
Voorbereiding
- Week 2 blaadjes gelatine in koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Amandelbiscuit
- Klop de eiwitten met 100 gram van de fijne kristalsuiker stijf.
- Klop de eidooiers met de andere helft van de fijne kristal suiker au bain-marie stijf met de handmixer.
- Smelt de boter.
- Meng de eidooiers met het eiwit.
- Meng de bloem samen met het amandelmeel en de kardemom.
- Zeef het bloemmengsel uit boven het eimengsel.
- Meng hier de gesmolten boter doorheen.
- Doe het beslag in de twee ronde bakblikken en bak in 30 minuten gaar.
- Zet de oven terug naar 160 graden.
Vlierbloesem-botercrème
- Breng 100 milliliter vlierbloesemsiroop samen met 145 gram suiker aan de kook tot 118 graden.
- Klop de eiwitten op met 30 gram suiker en met een beetje zout.
- Voeg de suikersiroop toe aan de eiwitten en mix tot het is afgekoeld.
- Voeg blokje voor blokje de boter toe en mix tot een gladde botercrème.
- Voeg 30 milliliter vlierbloesemsiroop toe aan de botercrème voor wat extra smaak.
- Kleur een eetlepel botercrème blauw.
- Kleur een eetlepel botercrème roze met de rode kleurstof.
- Verdeel de rest van de botercrème in tweeën en kleur de helft roze met de roze kleurstof.
- Leg plasticfolie op het werkblad en plaats de witte en de roze botercrème hierop.
- Rol het folie op zodat de kleuren in elkaar overlopen, maar meng de kleuren niet.
Victoriabeslag
- Meng het amandelschaafsel de fijne kristalsuiker het eiwit door elkaar.
- Spreid het mengsel over de bakplaat uit en bak 15-20 min op 160 graden.
- Schep om de 5 minuten om.
Perzikjam
- Kook de perziken, geleisuiker en het citroensap tot een jam.
- Zorg dat alle suikerkristallen weg zijn en laat een minuut doorkoken.
- Laat afkoelen.
Witteperzik-vanillebavarois
- Verwarm de perzikcoulis met het vanillestokje tot 30 graden en smelt de gelatine hierin.
- Klop de slagroom samen met de suiker op tot yoghurtdikte.
- Meng de perzikcoulis met de slagroom.
Opbouw
- Snijd de cakes open en zorg dat de cakes goed zijn afgekoeld.
- Maak grote en kleine bloemen van de botercrème op de bloemennagel en bevries deze.
- Spuit een rand witte botercrème op de cake en vul met de perzikbavarois.
- Bouw de taart op deze manier op.
- Smeer de taart af met witte botercrème.
- Smeer de blauwe botercrème op de bovenkant.
- Smelt de pure chocola en spuit de takken van de boom op de taart.
- Gebruik een satéprikker om de takken netjes te maken.
- Stip de taart aan met roze botercrème met behulp van een paletmes rondom de plek waar de bloesem geplaatst gaat worden.
- Plaats de bevroren bloemen op de taart.
- Maak stippen met de witte botercrème.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.