Dulce de leche
- Verwijder de etiketten van de blikken gecondenseerde melk en ze de blikken in een grote pan.
- Giet er kokend water bij totdat de blikken helemaal onder water staan en laat het 1 uur koken. LET OP: zorg dat de blikken altijd volledig onder water staan, anders kunnen de blikken ontploffen. Voeg dus regelmatig kokend water toe.
- Draai de blikken om en laat nog 1 uur koken.
- Haal de blikken voorzichtig uit de pan en laat de blikken afkoelen.
- Open de blikken en giet de dulce de leche in een kom.
- Roer de dulche de leche glad.
Voorbereiding
- Vet vijf springvormen in met een diameter van 20 centimeter en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg vier spuitzakken klaar met een kartel spuitmond.
Cakebeslag
- Klop de boter en de suiker luchtig.
- Voeg een voor een de eieren toe (voeg pas een ei toe als de vorige is opgenomen).
- Meng in een kom het bakmeel met de kokos.
- Meng in een andere kom de melk, het vanille-extract en het kokosextract.
- Voeg om en om het bakmeel en de melk toe aan het boter-eimengsel tot het een geheel vormt.
- Verdeel het beslag in vijf delen en voeg aan drie delen de blauwe kleurstof toe.
- Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes in circa 20-25 minuten gaar.
- Controleer na de baktijd de gaarheid van de cakes door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar.
- Haal de cakes uit de oven en laat de cakes op een rooster afkoelen.
Swiss-botercrème
- Verwarm de eiwitten met de suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost.
- Haal de eiwitten van het vuur en klop het met een mixer in 10-15 minuten stijf tot de onderkant van de schaal koel aanvoelt.
- Blijf kloppen en voeg blok voor blok de boter toe.
- Meng als laatst het vanille-extract en het zout erdoorheen.
- Zet de botercrème in de koelkast tot gebruik.
Samenstellen en afwerking
- Smeer een dun laagje botercrème op de cakelagen en laat het harden.
- Smeer de dulce de leche op de cakelagen.
- Stapel de neutrale en blauwe cakelagen om en om op elkaar.
- Dek de cake af met botercrème.
- Verdeel de botercrème over 4 kommen en voeg aan 3 schaaltjes de kleurstoffen toe.
- Schep de botercrèmes in spuitzakken.
- Begin onderaan en spuit met de blauwe botercrème.
- Herhaal dit met de andere kleuren en eindig met de oranje botercrème bovenaan.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.