Voorbereiding
- Leg een open, ovale cakevorm van 15/20 centimeter klaar met op gelijke hoogte een gaatje in het midden. Boor deze er eventueel in.
- Vet de vorm in en bekleed met een velletje bakpapier.
- Leg een lange satéprikker klaar.
- Verwarm de oven voorop 145˚C.
Beslag I
- Klop de boter zalvig (zacht) en voeg de bloem toe.
- Klop het geheel luchtig.
Beslag II
- Meng alle ingrediënten behalve de eieren door elkaar in de keukenmachine.
- Klop de eieren en eigeel door elkaar.
- Voeg al kloppend de eieren beetje bij beetje toe aan het beslag en blijf kloppen tot het bijna wit ziet.
- Schenk dit beslag al roerend bij het eerste beslag en meng tot een egaal geheel.
Samenstellen
- Steek een satéprikker door het ene gaatje in de cakevorm. Rijg de kersen eraan en steek hem door het andere gaatje zodat de kersen in de vorm hangen.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag rondom de kersen in de vorm.
- Bak de cake in 45 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Verwarm de abrikozenjam in een pannetje op laag vuur en bestrijk de bovenkant van de cake hiermee.
- Verwarm de fondant.
- Pers een paar frambozen in een zeefje boven de fondant en breng op kleur.
- Bedek de abrikozenjam met een laagje fondant en garneer de cake met een rijtje kersen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.