Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- 3 bakvormen van 30 x 40 centimeter
- Taartring van ø 18 centimeter
- Marmeren plaat
- Spatel
- Hakmachine
- Acetaatfolie
- Kwast
- Plastic rietje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Bekleed de bakvorm(en) met bakpapier en vet ze in.
- Maak een sterke koffie van de koffiepoeder en het kokende water, laat afkoelen.
Walnoten-koffie cake
Tip: Maak dit recept in 3 delen, in verband met de hoeveelheid.
- Rooster de walnoten in een pan en hak ze fijn.
- Roer de bloem en bakpoeder door elkaar.
- Klop de boter samen met de suiker tot een glad en romig mengsel.
- Voeg 3 eieren en 3 eetlepels van de bloem met bakpoeder toe.
- Meng goed door en voeg vervolgens dezelfde hoeveelheid toe.
- Herhaal tot eieren op zijn.
- Voeg dan, al mengend, stapsgewijs de rest van de bloem en bakpoeder toe.
- Voeg de walnoten en het merg van 2 vanillestokjes toe en meng.
- Voeg de koffie, vanillearoma en koffie extract toe en meng goed.
- Stort het beslag in de bakvorm. Je maakt in totaal dus 3 cakes.
- Bak de cakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.
- Laat de cakes kort afkoelen, haal ze uit van de bakvorm en laat ze verder afkoelen.
Meringue botercrème
- Verwarm het eiwit met de suiker au bain-marie.
- Roer door tot de suiker is opgelost.
- Doe in de kom van de mixer en klop op tot een meringue op kamertemperatuur.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe en klop tot een mooie crème.
- Voeg ook de mascarpone toe en mix goed door.
- Voeg tot slot het koffie extract toe.
Decoratie
- Tempereer de chocolade.
- Giet steeds een eetlepel chocolade op een vel acetaatfolie en strijk het met de kwast uit.
- Maak een chocolade rietje door het plastic rietje te vullen met chocolade en dat uit te laten harden in de koelkast.
- Hak de walnoten fijn.
Opbouw
- Snijd de cakes op maat. Je hebt 5 – 6 cakeplakken van ø 18 centimeter nodig.
- Vul elke cakelaag met botercrème en stukjes walnoot.
- Smeer de buitenkant van de taart strak af met crème.
- Zet de bovenkant aan met kleine toefjes botercrème.
- Bekleed de zijkant met de chocolade streken.
- Steek het rietje in de taart.
- Garneer met nog wat walnootjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.