Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bedek de kleine bakring/vorm met plasticfolie.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de gelatine in koud water.
Panna Cotta
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Breng de slagroom met de suiker en het vanillemerg aan de kook.
- Los het uitgeknepen gelatineblaadje erin op.
- Giet de panna cotta in de kleine bakring/vorm en zet in de vriezer.
Amandelbiscuit
- Klop de eiwitten met 40 gram suiker en een snuf zout op tot een luchtig geheel.
- Meng de suiker met het amandelpoeder en de bloem.
- Spatel het voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
- Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en spatel uit tot een dunne plak.
- Bak af in circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat een beetje afkoelen en steek met de 20 centimeter bakring een plak uit.
- Steek ook 2 rondjes uit met de kleine bakring.
- Snijd ook nog 2 repen van de breedte van een liniaal af, zodat je de binnenkant van de bakring ermee kunt bekleden.
Amaretti (bitterkoekjes)
- Bekleed de bakplaat opnieuw met bakpapier.
- Maal de amandelpoeder, suiker, eiwit, snuf zout en amandelextract of likeur tot een glad beslag.
- Doe in een spuitzak met een glad spuitmondje maat 10 en spuit dopjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak in ongeveer 10 minuten af.
Marsala-mousse
- Klop de slagroom met de helft van de suiker lobbig en zet in de koelkast.
- Snijd 100 gram van je zojuist gebakken bitterkoekjes in blokjes en meng een scheutje marsala door de koekjes.
- Klop de eidooiers en het ei met de helft van de suiker en een snuf zout au bain-marie op tot een licht en luchtig geheel.
- Verhit de gelatine in een pannetje totdat deze vloeibaar is en giet al roerend bij het eimengsel.
- Voeg de rest van de marsala toe.
- Meng een flinke lepel slagroom door het eimengsel.
- Giet het ei-mengsel vervolgens bij de overgebleven slagroom en roer goed door.
- Meng hier ook de gesneden bitterkoekjes door.
Opbouw
- Vet de rand van je 20 centimeter bakring in.
- Bekleed de ring aan de binnenkant met de 2 repen amandelbiscuit. Samen maken ze een cirkel.
- Snijd je uitgestoken 20 centimeter biscuit een klein beetje bij en leg deze op de bodem. Zorg dat hij mooi aansluit op de repen aan de zijkant.
- Giet een beetje mousse op de bodem.
- Haal de ingevroren panna cotta uit de vriezer en leg deze tussen de twee kleine plakjes amandelbiscuit.
- Leg deze in de vorm op de mousse.
- Giet de rest van de mousse in de vorm totdat deze vol is.
- Laat opstijven in de vriezer.
Garnering
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Breng de chocolade door te tableren op temperatuur (26-28 graden).
- Giet de chocolade in verschillende hoopjes op een vel acetaatfolie.
- Veeg met je duim uit, zodat je blaadjes krijgt.
- Laat hard worden.
- Haal de taart uit de vriezer.
- Verdeel de chocoladeblaadjes in een bloemvorm op je taart.
- Leg er eventueel wat overgebleven bitterkoekjes bij.
Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Acetaatfolie
- Marmeren steen voor chocolade
- Hakmolen
- Bakplaat
- Bakring van ø 20 centimeter en tenminste 10 centimeter hoog
- Spuitzakken
- Glad spuitmondje maat 10
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.